Op zee - Nieuw Amsterdam

Op de Nieuw Amsterdam zien we de glamour en geschiedenis van New York City terug. Aan het plafond van dek 3 hangt bijvoorbeeld een prachtige lamp met de skyline van New York. In de wandelgangen hangt overal kunst, waaronder een prachtige collectie van Andy Warhol. 

De Nieuw Amsterdam  is 285 meter lang, 32 meter breed en heeft 12 dekken. Aan boord kunnen 2.106 gasten (en nog eens 850 medewerkers). De Nieuw Amsterdam  heeft 145 binnenhutten, 193 buitenhutten en 684 balkonhutten. Wij logeren in een binnenhut, op dek 4 (upper promenade dek), voor op het schip. De hut is niet groot (13 m2), maar wel heel praktisch ingericht. Van onze hut hebben we geen plattegrond kunnen vinden, maar wanneer we de kasten op de plek van de zitbank zetten, want die hebben we niet in onze hut, klopt de plattegrond redelijk.





Onze rondleiding op de Nieuw Amsterdam begint op dek 11. Aan de voorkant van het schip ligt Explorations Café, ook wel Crow’s nest genoemd. Explorations Café heeft een kleine bibliotheek, met uiteraard boeken en allerlei bordspellen. Op interactieve kaarten kunnen we  volgen waar we op dit moment varen. Langs de ramen van het café staan luie stoelen, met uitzicht op de Golf van Alaska. 

Op dek 10 liggen sportvelden. Rondom de sportvelden hangt een net om te voorkomen dat straks de Golf van Alaska vol ballen ligt. In het entertainmentprogramma staat iedere dag pickleball. Voor ons een onbekende sport. De spelers slaan een geperforeerde holle plastic bal over een net met  paddles. Veel activiteit is er niet op de sportvelden. Als we de grijze haren tellen, ligt de gemiddelde leeftijd toch wel gauw boven - laten we voorzichtig zijn - 65 jaar. 

Op dek 9 zijn twee grote zwembaden: de Lido Pool, en de Sea View Pool, die alleen voor volwassenen is en zich aan de achterkant van het schip bevindt. De Sea View Pool wordt in Alaska niet gebruikt. Over de Lido Pool ligt een uitschuifbaar dak, zodat het zwembad bij slecht weer, of zoals in Alaska bij koud weer, gebruikt kan worden. Leuk detail bij de bar zijn prachtige zilveren stoelen in de vorm van een vissenstaart. 

Zelf zijn we best wel actief. De stappenteller komt iedere dag boven 10.000 stappen. De meeste passagiers nemen de lift. Dat betekent wel dat het vaak lang wachten is op de lift, ook al heeft de Nieuw Amsterdam - over het schip verspreid - veertien liften. We pakken steeds de trap en zijn vandaag voor het eerst wezen sporten in de fitnessruimte op dek 9. De fitnessruimte staat vol met  loopbanden en crosstrainers (met uitzicht op het water), hometrainers, gewichtapparaten etc. 

In de fitnessruimte merken we al dat de zee steeds ruwer wordt. De stoeltjes van de roeimachine vliegen van voor naar achter. De fitnessapparaten staan vast, de sporters verplaatsen zich onvrijwillig over de sportvloer. Zelfs op de hometrainer moet je je goed vast houden. Verder op dek 9 klotst het water uit de hydropool de gangen in. Het zwembad heeft er een golfslagattractie bij. De kapitein roept om dat de windkracht al zes is en nog verder gaat toenemen. De reisbandjes helpen net niet voldoende, maar met ook nog een extra reispilletje blijft de zeeziekte nog steeds weg. 

Op dek 5 t/m 8 zijn alleen maar hutten. Op dek 3 is de winkelstraat van de Nieuw Amsterdam en een kleine trimbaan van ruim 500 meter, speciaal voor de wandelaars. De PC Hoofdstraat in Amsterdam is niets bij deze winkelstraat. Belastingvrij winkelen in winkels met merken zoals The Vault, Diamonds and Gemstones by Merabella en Oprah. De prijskaartjes zijn verstopt. Onze creditcard ook trouwens.  

Op dek 2 speelt zich het nachtleven af: muziekshows en ander entertainment in de Main Stage, live-muziek in de pianobar Billboard Onboard of BB King’s All Stars, een drankje in de Pinnacle Bar of Ocean Bar,  en ook nog even het casino in voor een gokje. Op onze volgende zeedag meer over de restaurants, animatie en entertainment op de Nieuw Amsterdam.

Reacties

  1. Oeh die ruwe zee vind ik wel een ding. Hopelijk word je niet zeeziek. . Goed bezigggg met sporten! Gr Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou niet eerlijk zijn als ik zeg dat het leuk is. Het voelt echt heel eng, maar ik merk wel dat je er langzaam aan went. Hopelijk hebben jullie op Kos beter weer. Geniet ervan.

      Verwijderen
  2. Het zwembadwater heeft wel zijn eigen wil ja. In ieder geval al een lekker actieve vakantie dus met al het lopen en fitnessen. Tijdens het lopen zal het ook wel apart voelen. Dan zit je op de fiets nog het fijnst waarschijnlijk. Voor jullie het weten zijn jullie echte zeelui en merk je de beweging van het schip niet meer :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig nog niet zeeziek leuke beschrijving van de dekken aan boord ma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldige reis @ geniet ervan . Leuk om jullie zo te volgen . Groet en lekker bezig zo tijdens de zeedagen ☺️

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Golden Circle (dag 1)

Onze snorkeltochten op Bonaire

Zuid-IJsland (deel 4)