Op weg naar Noord-West Amerika

22 dagen lang trekken we door Noord-West Amerika. We vliegen met de Duitse vliegtuig-maatschappij Lufthansa. Dat betekent wel dat we vanaf Amsterdam eerst in oostelijke richting, naar Frankfurt, vliegen. En pas vanaf Frankfurt - in een rechtstreekse vlucht - naar Seattle. Maar dat scheelde ons bijna 500 euro per persoon. Vanaf Frankfurt is het nog tien uur vliegen naar Seattle. Met de overstaptijd in Frankfurt zijn we alles bij elkaar zeker vijftien uur onderweg.

Met 25 minuten vertraging vertrekken we vanaf de gate. In het bagageruim van het vliegtuig ligt een koffer van een passagier, die niet in ons vliegtuig zit. Allerlei wilde fantasieën schieten door ons hoofd. Om 5 voor half 9 begint het vliegtuig voorzichtig in beweging te komen. We worden weggereden naar de vertrekbaan. Na nog eens 15 minuten taxiën naar de Polderbaan - inmiddels 40 minuten na de oorspronkelijke vertrektijd - stijgen we op in noordelijke richting. Na een scherpe bocht naar rechts zijn we onderweg naar Frankfurt Airport. Op de vlucht van 40 minuten krijgen we zelfs nog een kopje koffie/thee met een snack.


Wanneer we geland zijn, horen we dat er voor ons vliegtuig geen gate vrij is. We rijden langs gate A, gate B, gate C ... en dan is er een parkeerplek vrij. Bussen rijden ons naar terminal 1. Hoe ver is het nu nog lopen? Ligt gate Z helemaal aan de andere kant van het vliegveld? Hebben we nog genoeg tijd om over te stappen? Met een stevige pas doorkruisen we het vliegveld. Onderweg passeren we nog een goudkleurige BMW i8 coupe. De toeristen staan om de auto heen en maken een foto. Nog door de paspoortcontrole, een paar vragen beantwoorden en gelukkig geen security check. Even na 10 uur sluiten we aan in de rij met medepassagiers, die ook naar Seatlle vliegen. We kunnen boarden.
Net voor 12 uur lokale tijd landen we op het internationale vliegveld van Seattle. En dan begint het lange wachten. We zien het maar als een pretparkattractie. Lange rijen met toeristen schuifelen langzaam op naar de vijf medewerkers van de Customs and Border Protection. Af en toe gaat een medewerker nog even een kopje koffie halen. Na anderhalf uur zijn we aan de beurt. Paspoorten worden gescand, vingerafdrukken worden gemaakt, foto's worden gemaakt en een korte ondervraging over wat we in Amerika komen doen. En weer een stempel in ons paspoort. Nog even het gestempelde  Customs Declaration inleveren en de koffers ophalen.

Met de bus worden we naar het autoverhuurbedrijf gebracht. Bij Alamo staat een gloednieuwe Nissan Sentra voor ons klaar. Met deze auto gaan we zeker 5.000 kilometers rijden door de staten Washington, Idaho, Montana, Wyoming en Oregon. We bezoeken vele nationale parken, waarbij Yellowstone National Park toch wel het hoogtepunt van de reis moet worden.

Thuis zijn we vergeefs bezig geweest om op onze - oude -  TomTom Via de Amerikaanse wegenkaart te installeren. Na zes uur proberen nog net niet de TomTom uit het raam gesmeten, maar wel op zoek gegaan naar een alternatief. Op diverse blogs lazen we de positieve reacties op de gratis app HERE WeGo. Op de mobiele telefoon hebben we de app geïnstalleerd, de kaarten van de te bezoeken staten gedownload en alle belangrijke POI’s bij de favorieten opgeslagen. Groot voordeel van deze app is dat de kaarten op de telefoon worden opgeslagen, zodat we tijdens het rijden geen internetverbinding nodig hebben. Een Nederlands sprekende stem vertelt ons hoe we moeten rijden naar ons eerste overnachtingsadres, het Best Western Alderwood in Lynnwood.

Reacties

  1. Gelukkig toch nog een kaart kunnen downloaden ^^. Dan verdwalen jullie niet in Amerika

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele fijne vakantie, leuk dat jullie deze blog bij houden
    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire