Jasper - Athabasca Falls

Het is prachtig weer in Jasper. Overdag klimt de temperatuur naar 28 graden. 's Nachts koelt het af tot wel 8 graden. Op onze bedden ligt over het dekbed nog een extra laken. Toch worden we 's nachts nog wakker van de kou.

Na het ontbijt rijden we over de 93A, een weg parallel aan de IceFields Parkway. Het is een rustige weg, weinig toeristen nemen deze weg. Ook de dieren laten de weg links liggen. Tegen 10 uur zijn we bij de Athabasca Falls. De waterval ligt 32 km buiten Jasper. In de zomer is het water van de Athabasca river melkwit. Smeltwater neemt onderweg allerlei vuil mee, wat het water de melkwitte kleur geeft. Wanneer de rivier in de winter rustig is, is de kleur van het water gletsjerblauw. Op de rivier drijven 'sponzen'. Het lijken schuimkoppen waar allerlei vuil in zit.


We volgen de Athabasca river in noordelijke richting en stoppen ook nog even bij de Sunwapta watervallen. Gisteren reden we aan deze waterval - omdat het al zo laat was - voorbij. De watervallen zijn minder indrukwekkend dan de Athabasca Falls. De rivier stroomt aan weerszijden langs een eiland. Het water stort via twee watervallen naar beneden.

's Middags wandelen we door de Valley of five lakes, een rondwandeling van 4,3 km. Inmiddels denken we dat de Canadezen onbewust miles bedoelen, want iedere wandeling hier is veel langer. De wandeling heeft als moeilijkheidsgraad 'easy'. We klimmen en klauteren weer als vanouds. Maar goed dat we geen 'difficult-wandeling' doen. We durven er niet eens aan te denken, hoe zwaar zo'n wandeling moet zijn.

We steken de Wabasso creek over, niet veel meer dan een rustig, smal beekje. Naar Fifth Lake is het 1,9 km. Langs de oever eten we onze meegebrachte boterhammen, deze keer met gebakken ei,  op. De wandeling loopt langs vijf meren, die allemaal groen van kleur zijn. Ieder meer heeft weer een andere kleur groen, afhankelijk van hoe diep het meer is.In Jasper eten we nog een ijsje en kopen wat broodjes voor morgen. Op het bungalowpark gaan we lekker in het zonnetje zitten en genieten van de wild stromende Athabasca river voor onze bungalow.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika