Jardin de Cactus

Het is bewolkt. Er staat een stevige wind, waardoor het zelfs op ons terras een beetje fris aanvoelt. De plannen om te gaan snorkelen op Playa de Chica houden we nog even vast. We bezoeken het allerlaatste project van  César Manrique, de Jardin de Cactus.

De cactustuin ligt in het noorden van Lanzarote, vlakbij het dorpje Guatiza, ongeveer 35 minuten rijden met de auto. Overal op Lanzarote groeien cactussen. Aan de rand van Guatiza liggen velden vol cactusplanten. En direct daarachter de Jardin de Cactus. Een windmolen steekt boven de tuin uit. Bij de ingang van de tuin staat een enorm cactussculptuur van metaal, vast ook weer een kunstwerk van César Manrique.

We parkeren de auto, betalen 5,50 euro entree per persoon en lopen naar binnen. Onze eerste reactie is 'wow'. De cactustuin ligt in een oude steengroeve, in de vorm van een amfitheater.


We wandelen door de tuin en genieten van de 1.100 soorten cactussen die van over de hele wereld afkomstig zijn. Veel van de  cactussoorten groeien niet in het wild op Lanzarote, maar doen het prima in Jardin de Cactus. Dat komt door het vrij droge en warme klimaat op Lanzarote. De cactussen zijn geplant tussen zwart lavagruis. De kleur contrasteert mooi met de groene, gele, witte en soms rode kleuren van de cactussen. Ben voelt aan iedere cactus. Hoe vriendelijk de cactus er ook uitziet, de cactus prikt steeds weer. Na vele keren 'au' geroepen te hebben (welke ezel stoot ....?), vindt hij toch nog een cactus die minder scherp is.De cactustuin is op verschillende niveaus aangelegd. De meeste cactussen bevinden zich op het grote centrale veld dat het laagste ligt. Rondom het centrale veld zijn enkele terrassen aangelegd. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is het moeilijk om de hogere terrassen te bekijken omdat die alleen bereikbaar zijn via trappen van lavasteen.

Op de rand van de tuin staat een oude windmolen. We beklimmen de molen en krijgen een prachtig uitzicht op de tuin. Onder de molen ligt een restaurant. Ben geniet van een lokale witte wijn. Allebei eten we een broodje Spaanse omelet voordat we weer naar ons appartement rijden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire