Avenida de las Playas

Na het ontbijt lopen we nog even naar de supermarkt. Gisteren hebben we al 5 liter mineraalwater gekocht, maar dat gaat snel op. Op Lanzarote komt ontzilt zeewater uit de kraan. Dagelijks bewerkt de ontziltingsfabriek bij Arrecife 35 miljoen liter zeewater. Veelal voor de vele toeristen die komen. We kunnen er wel onze tanden mee poetsen maar het is niet lekker om zo te drinken. De waterdruk is erg laag. Uit de kraan en douche komt een kleine straal.

Het zonnetje doet z'n best, maar het wolkendek is dicht. Af en toe prikt de zon er even tussendoor. De temperatuur is heerlijk. We gaan de omgeving verkennen en lopen langs Playa Grande richting de oude haven van Puerto del Carmen.

Vlak voor de haven ligt Playa Chica, een prachtige baai waar veel toeristen aan het snorkelen en
duiken zijn. De zee is aan de oostkust van Lanzarote een groot meer. Golven zijn rimpels hier. Wat een prachtige plek om te snorkelen.

We lopen door naar de oude haven. Vanaf de pier zien we de vissen in het water. Op de pier liggen onder de bankjes 'roedels' poezen. In het zonnetje wachten ze op de toeristen en lokale bewoners die het kattenvoer bij ze komen brengen. Op een van de vele terrassen drinken we een kopje koffie en thee en daarna lopen we terug naar ons appartement voor de lunch.

‘s Middags slaan we linksaf, de 6 km lange Avenida de las Playas op. Ons appartement ligt bijna aan het einde van de boulevard. De boulevard is prachtig aangelegd. Overal staan palmbomen en groeien kleurrijke tropische planten op zwart gruis.
We wandelen tussen de Atlantische Oceaan en de vele restaurants, winkels, supermarkten, bars en nachtclubs door. Na een terrasje besluiten we nog door te lopen naar het vliegveld. De aanvliegroute voor de landingsbaan ligt in de zee. De vliegtuigen komen vlak langs ons. Een imposant gezicht.

Inmiddels is het al tegen half zes. De laatste zes kilometer lopen we in een stuk door. Voor de uitdaging '#wandel1000 km in 2016' weer 16 kilometer erbij. Om kwart voor zeven zijn we weer bij het appartement. De keuken wacht op ons.


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika