The famous Santa Monica stairs

image Route    : Laughlin – Santa Monica
Afstand : 476 km (werkelijk)
image

Vandaag een dag van veel autokilometers. Vanuit Laughlin rijden we naar Los Angeles. We wilden vooraf nog stoppen in Joshua Treepark, maar we hebben ondertussen langs de autowegen al zoveel Joshua Trees ‘in het wild’ gezien dat we besluiten zoveel mogelijk kilometers op de Interstates 15 en 40 te maken. Onderweg stoppen we nog wel voor een zelf gemaakt ontbijtje en ‘s middags bij McDonalds zodat we ons reisblog van gisteren alsnog kunnen uploaden. Eigenlijk hebben we op de gehele reis redelijk tot goed internet gehad. Internet was ook altijd bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Alleen in Laughlin moesten we apart betalen voor het internet en toen bleek dat de server zo verouderd was dat een laptop met Windows 8 geen toegang krijgt tot de server.

We kunnen goed door rijden. Het verkeer rondom Los Angeles is hectisch. Over vijf rijbanen kunnen we rijden. Eigenlijk vier, want de linker rijbaan is voor carpoolers. Auto’s schieten ons links en rechts voorbij. Het verkeer is veel drukker dan in New York. Om 4 uur komen we aan in Santa Monica. We logeren de komende nachten in een patio die in de tuin staat van Len en Jan. Een leuk plekje, vlakbij het strand. We hebben een studio, waarin we kunnen slapen, zitten en eten. En buiten hebben we een tuin met zelfs nog een jacuzzi en een echte Amerikaanse barbecue.

DSCN3459Nadat we de koffers hebben ‘uitgepakt’, gaan we eerst naar de beroemde Santa Monica stairs. De trappen liggen net om de hoek van de patio. Samen met joggers nemen we de 200 traptreden naar boven. We nemen de treden een voor een. De joggers zetten beneden aan de trap de stopwatch en sprinten naar boven, met twee treden tegelijk. En als ze boven zijn, kletsen ze even met medejoggers en via de andere trap, die een paar honderd meter verder ligt, rennen ze weer naar beneden. Boven hebben we een prachtig uitzicht over de oceaan en de woningen aan de Adelaide drive. Een woning is pas verkocht voor 10 miljoen dollar. We nemen ook de andere trap naar beneden, pakken de auto en rijden naar de pier.

DSCN3480Een van de grootste toeristische trekpleisters is de San Monica pier. Op de pier is een klein  pretpark gebouwd. Verder liggen er eenvoudige eettentjes en wat winkeltjes. We lopen naar het einde van de pier, maken een paar foto’s van de zonsondergang en eten wat. Het is fris aan de pier. Voor de eerste keer deze vakantie hebben we het koud. We rijden weer terug naar de patio.
Patio Guestroom
300 Entrada Drive
Santa Monica
Website
Beoordeling homeaway: 4,6
Recensies homeaway.comReacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire