Filmset langs 26 mile bike path

image Route    : Santa Monica California Street – Dockweiler Beach
Afstand : 36 km (werkelijk)
image 


Op onze laatste vakantiedag genieten we volop van de zon en het strand met een fietstocht vanaf de pier van Santa Monica langs de Stille Oceaan en vele stranden. Officieel fietsen we (een gedeelte van) het ‘Marvin Braude Bike Path’, maar bij de lokale bevolking kent iedereen het fietspad als ‘26 mile bike path’.

DSCN3488 In de steeg van de patio staan verschillende Amerikaanse fietsen. Amerikanen fietsen veel op kleine en dikke banden. We proberen er een paar en kiezen de beste fiets uit. De remmen doen het niet geweldig, maar de roest op de handremmen geeft zo’n piepend geluid dat de mensen ons wel horen aankomen. Onze knieën komen nog net niet tegen het stuur. We passen de zadelhoogte aan en fietsen eerst nog een beetje onwennig. Vlakbij de patio ligt een voetgangerstunneltje. Op die manier komen we makkelijk bij het strand. Het fietspad ligt direct naast het tunneltje.

DSCN3486 Onze fietsroute begint bij marker 20 mile (Santa Monica California Street). Het fietspad ligt op het strand. We delen het fietspad met skaters, joggers en wandelaars. Langs het fietspad liggen veel sportvelden. Beachvolleybal is wel een van de populairste sporten. Om de kilometer zijn er wel tien volleybalvelden uitgezet. Vrouwen in miniscule bikinebroekjes en mannen in ruime bermuda’s volleyballen met en tegen elkaar. Maar we zien ook squashbanen, turntoestellen, basketbalvelden en fitnesstoestellen langs het strand. En bij Venice  is er zelfs een Muscle Beach. Gespierde, goudbruine lichamen zijn druk aan het trainen. Ook op het fietspad zien we allerlei bijzondere verschijningen voorbij komen. Op een terrasje nemen we een kopje koffie en thee en gaan er eens goed voor zitten. Zien en gezien worden, dat is in Venice het motto.

DSCN3492 In Venice zien we veel mensen bij elkaar staan. Nieuwsgierig als we zijn, nemen we ook een kijkje. We komen op de filmset van een komedie met de werktitel ‘Untitled Celebrity Death Pool’. Op de set zien we David Hasselhoff, bekend van de series Knightrider en BayWatch. We blijven even kijken en zien de opname van verschillende scenes: mensen staan te wachten op een handtekening van David Hasselhoff, David tekent handtekeningen uit en …… dan komt Justin Bieber aanrijden in z’n rolls-royce. Hij heeft ook een rolletje in de film. Naast David Hasselhoff zit hij in de auto KIT (uit de Knightrider) en scheurt hij vijftien meter weg. Uit de opgenomen scenes wordt ons wel duidelijk dat we straks niet naar deze komedie gaan, maar het is wel leuk om te zien hoe opnames voor een film gemaakt worden. Op ons blog in ieder geval de primeur van de scenes. 

    DSCN3490 DSCN3491 DSCN3510

Bij Venice Pier kunnen we niet meer rechtdoor. We gaan linksaf en fietsen door Marina del Rey heen, officieel een plaats van 3,8 km2 (waarvan 1,5 km2 water). Na Marina del Rey kunnen we weer langs het strand fietsen. Bij Dockweiler Beach draaien we weer om en fietsen het fietspad weer terug. We gaan onze koffers inpakken. Onze vakantie zit er weer op.Patio Guestroom
300 Entrada Drive
Santa Monica
Website
Beoordeling homeaway: 4,6
Recensies homeaway.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika