Terugblik

En dan zijn we 26 overnachtingen en bijna 5.200 autokilometers verder. New York lijkt al weer heel ver weg. Ons vliegtuig naar Washington vertrekt om kwart voor 9. En dan wordt het rennen om de aansluitende vlucht naar Amsterdam te halen. Het was een geweldige vakantie. We hebben zoveel gezien, beleefd en ook geleerd. Bedankt voor het meelezen. We gaan ook weer blogs volgen.
Onze tips en lessen hebben we nog even op een rijtje gezet. Wellicht zit er een tip voor je bij. En andere tips horen we ook weer graag.
  • Reizen in Amerika betekent altijd veel in de auto zitten. Achteraf denken we dat we minder autokilometers hadden kunnen maken door vanuit een centrale overnachtingsplaats naar verschillende nationale parken te rijden. En als dat niet kan, zoeken we hotels dichterbij of in het nationaal park dat we die dag bezoeken. Nu hebben we af en toe een bezoek aan een nationaal park moeten afbreken, omdat we nog zo’n stuk naar ons overnachtingshotel moesten rijden.
  • Tijdens de rondreis hebben we uit de koffer geleefd. Dat ging allemaal prima, maar we hadden wel twee grote koffers, een reiskoffertje, een rugzak en een koelbox bij ons. Bij een volgende rondreis nemen we geen reiskoffertje meer mee. Het is makkelijker om een schoudertas mee te nemen die de gehele rondreis in de grote koffer gestopt kan worden.
  • Thuis hebben we een kaart van Amerika voor op de Tomtom gekocht en geïnstalleerd. We hebben daar veel plezier aan gehad. De kaart is zeer uitgebreid. Ook in onbewoonde gebieden werkt de Tomtom goed. Alleen in gebieden als ‘Avenue of the giants’ en ‘Sequoia National Park’ kan de Tomtom de weg niet meer vinden. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de dichte en hoge begroeiing van de sequoia’s.
  • Voor nog geen 10 dollar zijn bij de supermarkt koelboxen van piepschuim te koop. We hebben er iedere dag van onze rondreis gebruik van gemaakt. ‘s Ochtends haalden we uit de ijsmachine, die we in ieder overnachtingshotel hebben gezien, ijsblokjes. Vervolgens legden we de yoghurt, boter, beleg en flesjes water gekoeld in de box. Wanneer we ‘s avonds bij het volgende hotel aankwamen, was alles nog gekoeld. Alleen in de Valley of Fire was het ijs volledig gesmolten. Het water was nog wel koud.
  • De natuur zorgt voor de meest onverwachte momenten. Zo liep er bij ons opeens een black bear langs de auto. Fotocamera hebben we daarom altijd onder handbereik.
  • Met alle bergen vallen de radiozenders snel weg. We hebben cd’s meegenomen van huis en die tijdens de autoritten gedraaid.
Fijne vakantie voor alle bloglezers die nog op vakantie gaan!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire