maandag 8 september 2014

Sacramento River Trail

image Route                   Eureka – Redding
Afstand                254 km (werkelijk)
imageHet Best Western Plus Bayshore heeft een ontbijtbuffet. De keus is ruim. Naast allerlei soorten brood kunnen we kiezen uit cornflakes, roerei met ham en paprika, spek, muffins, wafels, yoghurt en fruit. Het beleg is beperkt tot jam. Met verbazing kijken we naar Amerikanen die een wafel met aardbeienpuree en een grote dot slagroom beleggen.

Na het ontbijt pakken we de koffers en rijden zo snel mogelijk naar Redding. Het miezert in Eureka. Het is nog fris (12 graden). We steken een paar bergruggen over. Vlak langs de Highway graast een hertje van het dorre gras. Het hertje schrikt niet eens van de voorbij razende auto’s. In Willowcreek stoppen we even bij een tankstation. We kopen een kopje koffie en heet water. Een los theezakje heeft de medewerker niet. We kunnen wel een doosje theezakjes kopen. En dat alles bij elkaar voor 1 dollar en 89 cent. We rijden door Big Bar en Big Foot, gehuchtjes met nog geen honderd inwoners. Het landschap begint te veranderen. Groene bergruggen beginnen plaats te maken voor kale bergruggen met verdord gras en regelmatig zwart geblakerde bomen.  In Weaverville tanken we nog even.

Om twee uur zijn we in Redding. We logeren in Baymont Inn & Suites. We kunnen al inchecken en krijgen een kamer op de 1e verdieping. De kamer is groot en heeft een koelkast en een magnetron. Ook in dit hotel weer een apart zitje. We zetten een kopje koffie en thee op de kamer en rijden daarna nog even naar de Sundial Bridge.

  DSCN2165   DSCN2167   DSCN2175

De Sundial Bridge is een tuibrug voor fietsers en voetgangers. De brug is 213 meter lang en 7 meter breed. De mast van de brug is een 66 m hoge gnomon, waardoor de Sundial Bridge de grootste zonnewijzer ter wereld is. Ten noorden van de brug ligt op de grond een zonnewijzerplaat met uuraanduiding. De Sundial Bridge geeft alleen op 21 juni het juiste uur aan. Waarom dat zo is, wordt verder niet uitgelegd. Het is een prachtige brug. De Sacramento River stroomt onder de brug. We wandelen nog een uurtje langs de rivier. Een heerlijke ontspannen dag. Morgen gaan we het eerste natuurpark bezoeken.
Baymont Inn & Suites
2600 Larkspur Lane
Redding
Website
Beoordeling booking.com: 7,7
Recensies booking.com