Lassen Volcanic

image Route                   Redding - Susanville
Afstand                253 km (werkelijk)
image
Tussen 6 en 9 uur kunnen we ontbijten. Voor de eerste keer deze vakantie zetten we de wekker. Wanneer we om half 9 de ontbijtzaal binnenkomen, zijn de meeste hotelgasten ons al voor geweest. Het ontbijtbuffet is karig, en wordt ook niet aangevuld. Op is op. We toasten een boterham en drinken een kopje koffie en thee. We pakken de laatste spulletjes bij elkaar en gaan heerlijk vroeg op weg naar het nationaal park Lassen Volcanic.

DSCN2192 Als we Redding uitrijden zien we Mount Shasta al liggen. Met zijn vijfduizend meter hoogte, is het de hoogste berg in het Californische deel van de Cascade. Aan het zuidelijke uiteinde van de Cascade  ligt de bijna 3200 meter hoge vulkaan Lassen Peak. Lassen Peak is een actieve vulkaan. Tussen 1914 en 1921 vonden 298 erupties plaats. Daarna werd het rustig, maar dat wil niet zeggen dat er geen vulkanische activiteit meer is. Het park zit vol pruttelende modderpoelen, scheuren waaruit stoom ontsnapt en geisers. De beste tijd om Lassen Volcanic te bezoeken zijn de maanden augustus en september. Er is maar één verharde weg door het park, Lassen Park Road. Deze weg is meestal gesloten van eind oktober tot midden juni. Tot ver in juli ligt er op grotere hoogten nog sneeuw. Toegang tot het park kost 10 dollar. Wij kopen bij de ingang de America the beautifulpas. Voor 80 dollar kunnen we een jaar lang alle nationale parken in Amerika bezoeken.

Met de auto door het park rijden kost ongeveer een uur. Het is zeker de moeite waard om uit de auto te stappen en rond te kijken.DSCN2190   In het park zijn twee wandelingen erg populair: Sulphur Works Trail en Bumpass Hell Trail. In de ‘Devestated area’ stoppen we voor het eerst. Een korte wandeling van 1,6 km laat zien hoe het gebied – na een vulkaanuitbarsting – toch weer herstelt. Het gebied ligt vol rotsen en versteend lava. Tussen de enorme rotsen groeien gewoon weer bomen en leven er weer dieren.

DSCN2198 Bezorgde toeristen komen op ons af. Zij ruiken een brandlucht en zijn ongerust. In de nabije omgeving zou een bosbrand zijn. We ruiken de brandlucht ook, maar gaan er vanuit dat wanneer er gevaar is de rangers ons wel waarschuwen. We rijden verder en zien op diverse plekken in het park dat er ook hier eerder bosbranden zijn geweest.

We stoppen weer bij Kings Creek en volgen de trail naar Kings Creek Falls.  Een stuk van de trail is afgesloten, te gevaarlijk om te wandelen. We worden omgeleid over een heel steil stuk, wat moeilijk te bewandelen is door alle losse stenen die op het pad liggen. In het bos zien we een hert naar ons kijken. Voordat we de fotocamera kunnen pakken, springt het hert weg. Even verderop zien we een eekhoorntje, met een mooie zwarte streep op de rug, knabbelen aan een noot. DSCN2205 Door de droogte is de waterval klein. In de lente is de waterval vast mooier.

We klimmen met de auto naar 2.591 meter, het hoogste punt van de weg die door het park loopt. Vanaf de parkeerplaats loopt een wandeling naar de top van de vulkaan. We kiezen voor een wandeling naar Bumpass Hell en rijden een klein stukje door.  Op 2.400 m hoogte is een rondwandeling van 5 km. Het eerste gedeelte van de wandeling is vrij vlak. Wel letten we goed op waar we lopen, want het pad ligt vol uitstekende stenen. Op die manier zien we ook minder van het ravijn dat aan de rechterkant van het pad ligt. In het tweede gedeelte van de wandeling dalen we af. We horen de geisers al. En  dan opeens staan we voor een enorm maanlandschap. We zijn bij Bumpass Hell. Bumpass Hell is een groot bassin, waarin verschillende stomende poelen liggen. In het bassin zijn houten wandelpaden aangelegd, waardoor we heel dicht bij de heetwaterpoelen kunnen komen. We zien op verschillende plekken de stoom uit de grond ontsnappen. Vlakbij een stomende poel staat zelfs een boom. Overal zijn bubbelende, grijze modderpoelen. Af en toe ruiken we een rotte eierlucht van de zwavel. De hellingen van het bassin zijn helemaal wit. De grond is geel, groen en bruin. Het landschap is niet mooi, maar wel heel bijzonder.

DSCN2232 DSCN2238Even verderop ligt Sulphur Works. Sulphur Works ligt dicht bij de weg. Vanuit de auto zien we de heetwaterpoelen. We besluiten door te rijden. Het is inmiddels al haf 5. We stoppen nog even bij het Visitor Center en drinken een kopje koffie en thee met een reep chocola en rijden daarna in een keer door naar Susanville.
We logeren in High Country Inn in Susanville. Het hotel heeft 66 kamers, een restaurant en een buitenzwembad. We hebben een kamer met queensize bed gereserveerd. Ook deze keer zitten we op de 2e verdieping. De kamer is weer prima, vergelijkbaar met de eerdere kamers in de andere hotels. Ruim, met een zitje, een koelkast en magnetron.

We gaan nog even wat eten. De afgelopen dagen hebben we heerlijk gegeten bij Denny’s. In Susanville is Denny’s weg. We hebben geen zin om naar een ander restaurant te zoeken en duiken de McDonalds voor een keer in.High Country Inn
3015 Riverside Drive
Susanville
Website
Beoordeling booking.com: 9
Recensies booking.com
clip_image002

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire