Avenue of the Giants

image Route                   Fort Bragg - Eureka
Afstand                249 km (werkelijk)
image

We hebben goed geslapen. Om 7 uur staan we op. We chatten nog wat met de kinderen. Het Beachcomberhotel is zonder ontbijt. Na het inpakken van de koffers rijden we eerst naar  de Safeway en kopen weer van alles voor een ontbijtje en lunch. Ook tanken we de auto vol. Benzine kost in Fort Bragg nog geen 4 dollar voor 1 gallon (omgerekend ongeveer 75 eurocent per liter). Langs de route zitten niet veel dorpjes. We zijn in ieder geval voorbereid.

Met de cd van The Common Linnets gaan we weer de weg op. Vandaag gaan we de sequoia’s bekijken. De sequoia is de hoogste boom ter wereld. Er zijn drie soorten sequoia’s: in Zuidwest-China staat de watercipres, in Nevada de mammoetboom en langs de kust van Californië de kustsequoia. Deze boom heeft een hekel aan vorst en heeft een hoge relatieve luchtvochtigheid nodig om goed te groeien. Langs de kust zijn de omstandigheden dus ideaal voor de boom door de dagelijkse mist die van de oceaan het land in drijft. De boom heeft een zeer lang leven van meer dan tweeduizend jaar. Een unieke eigenschap van de boom is dat bij omzagen van de boom of bevriezing de stomp weer nieuwe scheuten maakt die kunnen uitgroeien tot nieuwe stammen. Ook brand overleeft de boom door de stam uit te hollen. 

DSCN2109Onze eerste kennismaking met de sequoia is bij Drive Thru Tree. Met de auto kunnen we door ‘Chandelier Tree’ rijden. De Chandelier Tree is meer dan 2.400 jaar oud en inmiddels 96 m hoog. Het gat in de boom is 1.80 m bij 2.06 m. De doorgang is echt heel smal. Veel chauffeurs klappen hun spiegel in. Een chauffeur probeert de doorgang met skikoffer. Het gaat goed, maar het is passen en meten. Ben rijdt er net zo gemakkelijk door heen. Voor de foto en het filmpje doen we het nog een paar keer over. Na ons wordt het steeds drukker. Er staat een kleine file voor de boom. DSCN2146
We lopen nog even over het landgoed voordat we weer in de auto stappen. 

DSCN2130 We verlaten de Redwood Highway en rijden de Avenue of the Giants op. De Avenue of the Giants doorkruist het Humboldt Redwoods State Park en is  een toeristische autoroute van 50 km lang. Langs de weg zijn diverse stops waar een korte wandeling door het bos gemaakt kan worden. We rijden de Avenue vanuit het zuiden in. In het begin zien we weinig hoge bomen, maar hoe verder we de Avenue inrijden hoe hoger de bomen zijn. We stoppen bij het Visitor Center. Tegenover het Center starten een paar wandelingen. We lopen de Nature Trail. Het is moeilijk om te beschrijven hoe het voelt om tussen zulke hoge en brede bomen te lopen. We ruiken de dennenaalden. De zon lukt het nauwelijks om op de grond te schijnen. We voelen ons heel klein.
Langs de Avenue liggen nog een paar dorpjes. Eigenlijk zijn het geen dorpjes. Er staan meer restaurantjes en souvenierwinkeltjes dan huizen. Het eindpunt van de Avenue ligt bij Pepperwood. We gaan daar de Highway weer op.

DSCN2150 Bij Ferndale gaan we nog even de Highway af. Ferndale heeft wel iets van een openluchtmuseum. Het dorp staat bekend om z’n victoriaanse huizen. De films ‘The majestic’ met Jim Carrey en ‘Outbreak’ met Dustin Hofman zijn in dit dorp opgenomen. Er is een  gardensale in het dorp. In heel veel tuinen worden spulletjes verkocht of eigenlijk geruild. De prijs is 1 dollar per tas of gratis. Volgend DSCN2159jaar liggen de spullen vast in een andere tuin voor verkoop. We helpen nog even met opruimen. Blijkbaar zien we er niet uit als toeristen.

Na een kort bezoekje aan Ferndale rijden we naar ons hotel in Eureka. We logeren in Best Western Plus Bayshore Inn. Het hotel heeft 129 kamers en twee restaurants, een buiten- en binnenzwembad, een fitnessruimte, een sauna en een eigen wasserette. We hebben de King Room gereserveerd. De kamer is groot. Ook in deze kamer weer een apart zitje en een bureau. De kamer heeft zelfs een koelkast en magnetron. We brengen onze was naar de wasserette en gaan nog even heerlijk in de  zon zitten.
Best Western Plus Bayshore
3500 Broadway, Eureka
Website
Beoordeling booking.com: 8,7
Recensies booking.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire