Fietsen door San Francisco

image imageIn tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden is de fiets een goed ingeburgerd vervoersmiddel in het drukke verkeer van San Francsico. De stad kent een hoop aanbieders die fietsen verhuren. Nog geen kilometer van ons hotel zit een filiaal van Blazing Saddles Bike Rentals. Thuis hadden we al fietsen gereserveerd. 

DSCN2038 Eerst gaan we ontbijten. Deze keer vinden we in de straat van ons hotel Lori's Dinner. Het zaakje is zo uit de vijftiger jaren weg gelopen, alsof we in een scène van Grease zitten. We bestellen een omelet. Ook deze is weer goed gevuld. Bij deze omelet eten we rösti. In New York kregen we er iedere keer gebakken aardappeltjes bij.

Na het ontbijt lopen we naar Masonstreet. Een medewerker van Blazing Saddles geeft ons eerst informatie over welke straten vlakker zijn en dus beter te fietsen zijn. We zoeken een fiets uit en kopen alvast een kaartje voor de ferry terug.

Het verkeer is druk. Het is weer even wennen, op een huurfiets tussen de auto's en bussen manoeuvreren. Richting Alamo Square Park wordt het verkeer rustiger en de wegen steiler. Bij het park hijgen we uit.

Aan de oostzijde van Alamo Square Park staan zes beroemde Victoriaanse huizen, beter bekend alsDSCN2042 de Painted Ladies. In de Amerikaanse architectuur is er sprake van painted ladies wanneer huizen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl in drie of meer kleuren geverfd zijn. In de opening van Full House zie je de painted ladies ook.

DSCN2045 We fietsen door naar Golden Gate Park. Eerst komen we door Panhandlepark. Het park gaat over in het Golden Gate Park. In het park volgen we de John F. Kennedy Drive die van oost naar west loopt. Auto’s mogen ook door het park rijden. Fietsers rijden rechts van de geparkeerde auto’s. In het park zitten verschillende musea, een botanische en Japanse tuin, een aquarium, sportvelden en aan het eind van het park zien we zelfs nog een molen (Dutch Windmill) met tulpentuin, ooit geschonken door Koningin Wilhelmina.

We fietsen langs de Pacific oceaan. Het is nog koud, er staat een frisse wind. De zon doet z'n best, maar het wolkendek is dik. In het Cliffhouse drinken we een kopje koffie en thee. Het uitzicht is mooi, golven beuken op de rotsen. Het herinnert ons aan de Algarve.
We fietsen langs de oceaan terug en slaan linksaf Cabrillo in. Deze weg ligt parallel aan Golden Gate Park. We rijden door woonwijk Richmond met af en toe klimmetjes. Als we links en rechts de zijstraten inkijken, zien we enorme hellingen. We slaan 14th Avenue in en rijden Presidio Park in. We beginnen aan de klim op Washington Boulevard. In versnelling 1-1 komen we boven, maar wat een klim. Naar beneden fietst heerlijk. Het uitzicht is prachtig.

DSCN2052s In de verte zien we de Golden Gate brug al liggen. De brug is vaak in mist gehuld. Vandaag is dat anders. Het is een bewolkte dag maar de brug is in volle glorie te zien. Een prachtige brug om te zien. De Golden Gate brug is gebouwd op twee pijlers. Het is een hangbrug. De brug is 2737 meter lang, en overspant 1280 meter water. De Golden Gate brug is zo hoog, dat grote zeeschepen de haven van San Francisco nog kunnen bereiken.

We eten fruit onderaan de brug voordat we de brug op fietsen. Er is geen apart fietspad op de brug. Fietsers en voetgangers maken gebruik van dezelfde weg. In het begin is het best wel uitkijken, want de weg is erg smal. De brug is vrij vlak en goed te fietsen. Onderweg stoppen we regelmatig om even van het uitzicht te genieten.  DSCN2068

We fietsen door naar Sausalito. Blij dat we tickets voor de Ferry hebben. De afdaling is heerlijk, terug is het een hele zware klim. In Sausalito kopen we een yoghurtijsje. Het is pas 3 uur. Het weer wordt beter. De zon wint steeds meer terrein. We besluiten om door te fietsen naar Tiburon en volgen de Baytrail.

In Tiburon pakken we de ferry naar Pier 41. Weinig mensen stappen hier op. De ferry haalt ook nog mensen op in Sausalito. We varen vlak langs de achterkant van Alcatraz. Bij Fishersmans Wharf legt de ferry weer aan. Met de tussenstop een vaartocht van een uur. En toen was het zoeken naar de fiets. Alle fietsen zijn achter elkaar geparkeerd op het dek. Maar we hebben geteld. Onze fietsen staan bijna helemaal vooraan, of eigenlijk helemaal achteraan. Als een van de laatsten verlaten we de ferry. We fietsen langs de pier terug naar het fietsverhuurbedrijf en leveren de fietsen in.

Het was weer een heerlijke dag. Nog even douchen en dan gaan we eten bij Denny's.
Galleria Park Hotel
191 Sutter Street
San Francisco
Website
Beoordeling booking.com: 8,7
Recensies booking.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire