Roggen en dolfijnen voor de kust

We hebben de afgelopen dagen bij McDonald’s gegeten. Het was de enige manier om onze blogverhalen te publiceren …… Internet hier is net de zee. De internetgolven komen en gaan. Maar we kunnen natuurlijk niet steeds weer naar McDonald’s gaan. Daarom dachten we vandaag een rustiger blog te gaan schrijven met minder foto’s en geen filmpjes. Maar we hadden geen rekening gehouden met de natuur.

Vanmorgen hebben we eerst lekker uitgeslapen. En daarna hebben we op ons balkonnetje ontbeten. Tegen elven zaten we op het strand. Het zeewater heeft een heerlijke temperatuur. We hebben een poos in het water liggen drijven.

20120721 002

Net toen we ons terug naar de kust wilden laten drijven, zwommen er voor en naast ons roggen. Eerst lichte paniek, want je mag niet op een rog (en zeker niet in de buurt van zijn staart) gaan staan. Maar de paniek bij de roggen was groter. Ze zwommen gauw weer naar dieper water. Met camera in de hand, hebben we op ze gewacht. En ze kwamen steeds weer terug, waarschijnlijk achter de hele kleine vissen aan die aan de vloedlijn zwemmen. Het was een groep van vier roggen.

  20120721 004   20120721 005 20120721 008


20120721 009     20120721 010

Na de lunch zijn wij naar Corkscrew Sancturay Swamp gereden. Een boardwalk van 2,25 miles lang slingert zich door het natuurgebied. In het gebied wonen alligators, wasbeertjes, otters, schildpadden, herten en vogels. Om het natuurgebied te kunnen betreden, betaal je 10 dollar per persoon.


Er is geen bron in het gebied, het regenwater zorgt voor het water. Ondanks dat er toch heel veel regen in deze periode valt, is het te heet en te droog. Rondom de boardwalk was geen water te bekennen. Automatisch houdt dit ook in dat de dieren weg trekken naar nattere gebieden. Toch hebben we nog wel een paar dieren gezien. Uiteraard een heleboel hagedissen, een sprinkhaan, spinnen en een havik. Wel hoorden wij om ons heen vogels, maar wij zagen ze niet. Nou is het gebied ook heel dicht beplant, dieren kunnen zich goed verbergen. We vonden het een leuke wandeling, door een prachtig natuurgebied.


En wij hebben thuis gegeten: peentjes met steak en ijs toe. Wij genieten van het uitzicht en zien opeens twee dolfijnen voorbij zwemmen, op nog geen 30 meter van de kust af. Vanmorgen hebben wij daar nog zelf gezwommen. De dolfijnen zwommen heel langzaam, iedere paar seconden kwamen ze boven. Ze zwommen eerst naar rechts en even later kwamen ze weer terug gezwommen. Helaas was de batterij van de camera op. Wat een wild life op een dag!

Reacties

 1. Wat leuk is FM toch met al dat wildlife.
  have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ervaring weer, je schrikt toch wel als er opeens zo'n beest voorbij komt zwemmen in zee ( oké ik ben nooit zo'n held in zee;)en stond er 3 jaar geleden bijna op eentje)
  Heerlijk dagje, lekker zwemmen, beetje zonnen, mooie natuur, en zelfs dolfijnen, hoe leuk kan het zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welja, dat is nog eens een traktatie en nog wel voor je deurtje i.p.v. een dure excursie.
  Heerlijk als ik jullie in en langs de zee zie, zouden wij momenteel een moord voor doen in Nederland.
  Het zonnetje is er dan wel vandaag, maar 19-21 graden is toch nog te koud voor een dagje strand.

  @Laura, ondanks alle leuke beestjes die je daar tegenkomt, mis je de meisjes al een beetje? Zij jou vast wel hoor.
  Sinds de knaagparty aan de kabels mogen ze niet meer los in huis rondrennen, dus dat moeten ze thuis weer flink in te halen.
  Blijf me verbazen over ze, zo grappig om naar ze te kijken hoe blij ze rondhuppen!
  Snowy is iedere dag Ed z'n knuffeltje en Fleurtje de mijne, heerlijk hoe ze zich in bochten wringen om lekker te gaan liggen op je schoot.
  Snowy verstopt zich altijd helemaal in de handdoek.
  Enne, ze hebben ons nog niet een keer onder gepiest...

  XXX, Lien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk mis ik ze, moeten wij ze weer uitlaten hé. En je moet wel effe alle nieuwe dingen die ze lekker vinden opschrijven.

   x
   Laura

   Verwijderen
 4. Dat is cool, zwemmen met roggen!
  Corkscrew zwamp is prachtig, wij hebben vorige zomer er ook veel alligators gezien.
  Nu we zelf in Californië zitten is het wel iets lastiger blogs bij te houden, maar ik ben weer bijgelezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker hoor zo lekker in de zee liggen luieren. Hier begint de zomer ook eindelijk door te komen dus als jullie weer terug zijn kan je gewoon zo doorgaan! Wat stond er voor de laatste dagen op het programma? Ik zie namelijk niets meer staan of is het nu alleen nog maar luieren? :p

  Bryan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel oppassen met die roggen inderdaad! Jammer dat je niet met de dolfijnen mag zwemmen in de natuur, had laura vast nog wel een keer willen doen en dat zo vlak voor de deur:P
  En inderdaad wat is er nog op het programma naast zwemmen en luieren aan het strand? De vakantie is zeker wel voorbij aan het vliegen, ik kan me amper voorstellen dat jullie al zo lang daar zijn, laat staan hoe het voor jullie moet voelen:P

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika