zaterdag 21 juli 2012

Roggen en dolfijnen voor de kust

We hebben de afgelopen dagen bij McDonald’s gegeten. Het was de enige manier om onze blogverhalen te publiceren …… Internet hier is net de zee. De internetgolven komen en gaan. Maar we kunnen natuurlijk niet steeds weer naar McDonald’s gaan. Daarom dachten we vandaag een rustiger blog te gaan schrijven met minder foto’s en geen filmpjes. Maar we hadden geen rekening gehouden met de natuur.

Vanmorgen hebben we eerst lekker uitgeslapen. En daarna hebben we op ons balkonnetje ontbeten. Tegen elven zaten we op het strand. Het zeewater heeft een heerlijke temperatuur. We hebben een poos in het water liggen drijven.

20120721 002

Net toen we ons terug naar de kust wilden laten drijven, zwommen er voor en naast ons roggen. Eerst lichte paniek, want je mag niet op een rog (en zeker niet in de buurt van zijn staart) gaan staan. Maar de paniek bij de roggen was groter. Ze zwommen gauw weer naar dieper water. Met camera in de hand, hebben we op ze gewacht. En ze kwamen steeds weer terug, waarschijnlijk achter de hele kleine vissen aan die aan de vloedlijn zwemmen. Het was een groep van vier roggen.

  20120721 004   20120721 005 20120721 008


20120721 009     20120721 010

Na de lunch zijn wij naar Corkscrew Sancturay Swamp gereden. Een boardwalk van 2,25 miles lang slingert zich door het natuurgebied. In het gebied wonen alligators, wasbeertjes, otters, schildpadden, herten en vogels. Om het natuurgebied te kunnen betreden, betaal je 10 dollar per persoon.


Er is geen bron in het gebied, het regenwater zorgt voor het water. Ondanks dat er toch heel veel regen in deze periode valt, is het te heet en te droog. Rondom de boardwalk was geen water te bekennen. Automatisch houdt dit ook in dat de dieren weg trekken naar nattere gebieden. Toch hebben we nog wel een paar dieren gezien. Uiteraard een heleboel hagedissen, een sprinkhaan, spinnen en een havik. Wel hoorden wij om ons heen vogels, maar wij zagen ze niet. Nou is het gebied ook heel dicht beplant, dieren kunnen zich goed verbergen. We vonden het een leuke wandeling, door een prachtig natuurgebied.


En wij hebben thuis gegeten: peentjes met steak en ijs toe. Wij genieten van het uitzicht en zien opeens twee dolfijnen voorbij zwemmen, op nog geen 30 meter van de kust af. Vanmorgen hebben wij daar nog zelf gezwommen. De dolfijnen zwommen heel langzaam, iedere paar seconden kwamen ze boven. Ze zwommen eerst naar rechts en even later kwamen ze weer terug gezwommen. Helaas was de batterij van de camera op. Wat een wild life op een dag!