dinsdag 17 juli 2012

Segwaytour St. Petersburg

We vertrokken om kwart over acht. De koffers in de kofferbak en een piepschuimen koelbox (bij de Walmart voor 3 dollar), vol ijsblokjes en etenswaren uit de koelkast, op de achterbank. Onderweg hebben we ontbeten bij McDonald's (pannenkoekjes, broodje, hamburger en een soort rostikoekje). Twee porties, genoeg voor ons drietjes. Het werd toch nog even doorrijden om op tijd te zijn voor de Segwaytour in St. Petersburg. Kwart over tien reden we het parkeerterrein op.

Via Groupon hadden we tickets op de kop getikt bij Gyroglides. We wilden afgelopen zaterdag gaan, voorafgaande aan de arenawedstrijd, maar deze tour was volgeboekt. Op onze doorreis naar Fort Myers Beach was ook een goed alternatief. Het kantoor van Gyroglides zit in het Historic museum van St. Petersburg. David stond ons al op te wachten.

We kregen een privé-tour. Voor het kantoor kregen we nog een korte basistraining: rechtuit, achteruit, stoppen, bochtje links, bochtje rechts. Hoe ging het ook al weer? Door naar voren te leunen beweegt de Segway vooruit, en door naar achteren te leunen gaat de Segway achteruit. Bij deze Segways kan je met het linkerhandvat een bocht maken; draaide je het handvat van je af, dan maakte je een beweging naar links en draaide je het handvat naar je toe dan maakte je een beweging naar rechts. Als je het handvat los liet, dan stopte de Segway. David vond ons 'professionals'. We gingen op weg.


De snelheid van deze Segways was begrensd op 10 miles. De Segway kan harder, 12 miles, maar blijkbaar waren er in het verleden teveel ongelukken gebeurd. We maakten een tour van anderhalf uur, langs de kust en terug deels door een woonwijk. De tour was heel persoonlijk. Op diverse plekken stopten we en vertelde David over de dieren, bomen, gebouwen en huizen. We hebben heel veel eekhoorntjes gezien, pelikanen, allerlei bijzondere bomen waaronder met luchtwortels die de gemeente kort houden zodat de bomen niet verder kunnen groeien. Op de terugweg reden we nog door een palmenpark met palmen van over de hele wereld. We hebben zelfs een hondenpark gezien, met een time-outarea (voor de eigenaren?). Een leuke tour, met een vriendelijke gids.


Om half een reden we verder. Eerst over de indrukwekkende Sunshine Skyway Bridge, via de I75 naar Fort Myers Beach.

20120717 010

Het was weer bewolkt. Af en toe viel er licht regen. Bij afslag 158 verlieten we de I75 (die nog helemaal doorloopt tot Miami). Om half vier waren we bij het appartementencomplex The Shores. Ons appartement ligt op de tweede verdieping. Het appartement is van gepensioneerde Amerikanen die zelf vlakbij (in Bonita Springs) wonen.


Het appartement heeft een slaap- en woonkamer en een keuken. Het is niet groot, maar voor ons drietjes genoeg ruimte. Laura slaapt op een luchtbed in de woonkamer. Het washok staat in de kelder, net als in de Amerikaanse series. We hebben een heel groot zwembad voor de deur, de Golf van Mexico, met een privéstrand. in de kelder staan drie fietsen die we bij het appartement hebben gehuurd. Hebben jullie het uitzicht al gezien?

Na het eten zijn we nog over het strand naar de pier gefietst. De strandfietsen hadden hele dikke banden, maar ook kleine banden (waarschijnlijk 16 inch). Met zonsopgang waren we bij de pier. Op de pier hebben we een ijsje gegeten.


We hadden er alleen geen erg in dat na zonsopgang het donker wordt. Terug was het pikkedonker op het strand. De vloedlijn kwam steeds hoger, het strand werd steeds smaller. Met het licht van de huizen aan het strand zochten we onze weg terug. Morgen maar iets eerder een ijsje gaan eten ……

20120717a 004

Op Fort Myers Beach is het internet instabiel. We hebben soms wel internet, soms niet, soms heel snel en dan weer heel langzaam. We blijven iedere dag een blog schrijven, maar soms zal het niet gelijk lukken om het verslag online te plaatsen.