woensdag 18 juli 2012

Sanibel Island

Vannacht toch wat onrustig geslapen. De airco maakt behoorlijk wat lawaai. Daarom maar om acht uur opgestaan. Heerlijk op het balkon van het uitzicht genoten en ontbeten.

Rond tien uur zijn we naar Sanibel Island gereden. Sanibel Island is bekend om zijn schelpen. Vanwege de ligging van het eiland spoelen veel schelpen uit de Golf van Mexico aan op Sanibel Island. We hebben het eiland op de fiets verkend. Op het eiland zijn overal fietspaden aangelegd. Automobilisten moeten fietsers en voetgangers – op straffe van een boete van 80 dollar – bij het oversteken voorrang geven. Bij Billy’s Rental huurden we voor vier uur drie fietsen.


We reden de Periwinkle road verder af, die automatisch overgaat in de Sanibel Captiva Road. De beplanting is vrij laag, waardoor de fietspaden in de volle zon liggen. Aan de rechterkant van de fietsroute ligt het J.N. Ding Darling Wildlife Refuge, dat - met uitzondering van vrijdag – deels met de auto, te voet of per fiets bezocht kan worden. Fietsers betalen 1 dollar voor een trail van 4 miles. Na 2 miles buigt de Trail af en is er voor de fietsers een aparte fietsroute, de Indigo Trail.
We waren de Wildlife Refuge nog maar net binnen, toen er langs de kant van de weg een aantal auto’s stopten. Uiteraard stapten we ook af. In het meer zagen we een alligator, overigens op een veilige afstand. Een keer deed de alligator zijn bek open, maar verder lag hij rustig in het water. We fietsten weer verder. Op verschillende punten kun je stoppen en zijn er uitkijkpunten. Bij het uitkijkpunt Red Mangrove Overlook zagen we zelfs een slang, op nog geen twee meter afstand. En een heleboel krabbetjes die in de bomen omhoog kropen.


Maar dat was nog niet alles. De Indigo Trail is een schelpenfietspad, met aan de linker- en rechterkant veel beplanting en water. We zagen de uitrit van de Trail al liggen en …. aan de rechterkant lag een alligator in het water. Op nog geen anderhalve meter van de Trail. De alligator lag doodstil in het water, verroerde zich niet. Wij zijn afgestapt en hebben foto’s genomen …….


Het was heet vandaag. Bijna geen wolkje aan de lucht en dan in de volle zon fietsen. Na drie uurtjes fietsen hielden we het wel voor gezien en zijn we naar het strand gegaan. Anderhalf uur lang hebben we schelpen lopen zoeken. We hebben prachtige schelpen gevonden. Jammer en eigenlijk onbegrijpelijk dat we de schelpen niet terug naar Nederland mogen meenemen.


20120718a 003