Sanibel Island

Vannacht toch wat onrustig geslapen. De airco maakt behoorlijk wat lawaai. Daarom maar om acht uur opgestaan. Heerlijk op het balkon van het uitzicht genoten en ontbeten.

Rond tien uur zijn we naar Sanibel Island gereden. Sanibel Island is bekend om zijn schelpen. Vanwege de ligging van het eiland spoelen veel schelpen uit de Golf van Mexico aan op Sanibel Island. We hebben het eiland op de fiets verkend. Op het eiland zijn overal fietspaden aangelegd. Automobilisten moeten fietsers en voetgangers – op straffe van een boete van 80 dollar – bij het oversteken voorrang geven. Bij Billy’s Rental huurden we voor vier uur drie fietsen.


We reden de Periwinkle road verder af, die automatisch overgaat in de Sanibel Captiva Road. De beplanting is vrij laag, waardoor de fietspaden in de volle zon liggen. Aan de rechterkant van de fietsroute ligt het J.N. Ding Darling Wildlife Refuge, dat - met uitzondering van vrijdag – deels met de auto, te voet of per fiets bezocht kan worden. Fietsers betalen 1 dollar voor een trail van 4 miles. Na 2 miles buigt de Trail af en is er voor de fietsers een aparte fietsroute, de Indigo Trail.
We waren de Wildlife Refuge nog maar net binnen, toen er langs de kant van de weg een aantal auto’s stopten. Uiteraard stapten we ook af. In het meer zagen we een alligator, overigens op een veilige afstand. Een keer deed de alligator zijn bek open, maar verder lag hij rustig in het water. We fietsten weer verder. Op verschillende punten kun je stoppen en zijn er uitkijkpunten. Bij het uitkijkpunt Red Mangrove Overlook zagen we zelfs een slang, op nog geen twee meter afstand. En een heleboel krabbetjes die in de bomen omhoog kropen.


Maar dat was nog niet alles. De Indigo Trail is een schelpenfietspad, met aan de linker- en rechterkant veel beplanting en water. We zagen de uitrit van de Trail al liggen en …. aan de rechterkant lag een alligator in het water. Op nog geen anderhalve meter van de Trail. De alligator lag doodstil in het water, verroerde zich niet. Wij zijn afgestapt en hebben foto’s genomen …….


Het was heet vandaag. Bijna geen wolkje aan de lucht en dan in de volle zon fietsen. Na drie uurtjes fietsen hielden we het wel voor gezien en zijn we naar het strand gegaan. Anderhalf uur lang hebben we schelpen lopen zoeken. We hebben prachtige schelpen gevonden. Jammer en eigenlijk onbegrijpelijk dat we de schelpen niet terug naar Nederland mogen meenemen.


20120718a 003

Reacties

 1. Krabbetjes die in een boom omhoog klimmen?
  Krabbetjes horen toch in het water...
  Ik vind die alligators maar niks, ben niet zo'n held, zou als de dood zijn dat ie uit het water komt, RENNEN....

  Jullie liggen nu nog lekker op 1 oor, tenminste als jullie kunnen slapen, want jullie gaan vandaag met de dolfijntjes zwemmen (wil ik ook).

  @Laura, vanmiddag komt Nathalie met haar kleine dochtertje op visite, zal de kooi maar dichtlaten, geen idee hoe Fleurtje en Snowy op kleine kinderen reageren.
  Abby mag ze een blaadje andijvie voeren... vanaf de buitenkant kooi (hihi).

  XXX, Lien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, volgens mij kwamen jullie nog meer Hollandse fietsers tegen want ik lees net in een ander blog dat er ook was gefietst op Sanibel op fietsen van Bily's ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Billy's rental heb ik ff in mijn favorieten gezet. Wij zijn nl volgende maand daar in de buurt.
  Neem aan dat je je auto dan bij Billy's kunt parkeren.
  Zijn jullie trouwens niet lek geprikt door muggen tijdens het fietsen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De fietsverhuur zit aan de rechterkant van de weg. Schuin tegenover, aan de linkerkant, zit de winkel. Achter de winkel kun je de auto parkeren.

   Wij hebben geen muggen gezien.

   Verwijderen
 4. Leuk tochtje, wij hebben het ook gedaan in 2010, met uiteraard fietsen van Billy.
  Mooie schelpen en enge slang.
  Wij vertrekken morgen, ik proberen jullie blog bij te houden, maar weet niet of we Wifi hebben...

  Groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat, zijn ze bang dat je het vliegtuig gaat kapen met een schelp ofzo? Mag het ook niet in je koffer? Je mag in je koffer toch vrij veel meenemen dacht ik. Als je een scheermes mag meenemen in je koffer dan zie ik niet waarom je geen schelp mee zou mogen nemen.

  En hebben jullie nu allemaal wielrenner armen van het fietsen of zijn jullie al zo bruin ondertussen dat het fietsen niet meer uitmaakte?:P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Love the picture of yous 2 on the bikes, also Laura looks exhausted sitting on that bench lol

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire