maandag 9 juli 2012

SeaWorld, part 2

SeaWorld, de tweede dag. Of eigenlijk de derde dag want vorig jaar zijn we ook geweest. In dit park raak je echter niet uitgekeken, iedere keer ontdek je weer iets nieuws. Een 2nd day visit free-kaartje krijgen is net als een gesprek bij het autoverhuurbedrijf. De dame achter het loket probeert je van alles extra aan te smeren. Op alle vragen ‘nee’ zeggen en uiteindelijk krijg je je kaartjes. En toch na de kaartjes nog een keer proberen of je toch echt niet naar Aquatica ook wil …..

Het voeren van de dolfijnen stond vandaag in ieder geval op het programma. Maar eerst zijn we nog maar een keer naar de show Blue Horizon geweest, de favoriete dolfijnenshow van Laura. Daarna heeft Ben de roggen gevoerd, zo konden we ook de rij voor het voeren van de dolfijnen in de gaten houden. We wilden niet weer te laat zijn.

20120709 003

Voor een bakje vis betaal je 7 dollar, de ervaring is echter onbetaalbaar. We kregen alledrie vier visjes in een papieren bakje. Het bakje moet je op de rand van het bassin zetten. Je mag het bakje niet optillen. De dolfijnen weten wat er in het bakje zit en zouden het papier kunnen opeten. Kettingen moeten af. Brillen moeten stevig op je hoofd zitten. Alleen een camera is toegestaan in je hand, geen andere voorwerpen. Dolfijnen zijn ongeduldig. Als je een visje in je hand hebt, moet je de vis ook geven. En geen stukjes van de vis afbreken, de vis heel geven aan de dolfijnen. Tot zover de instructies.


Dan mag je naar de rand van het water. De dolfijnen weten al helemaal wat er komen gaat en steken hun kop regelmatig boven het water, wachtend op de vis. Laura en ik hadden 'pech', want de filmpjes waren niet gelukt bij het voeren. Dus wij nog een keer later op de dag. Alleen toen kwam er noodweer aan en werd het voeren afgelast. Alle attracties gingen tijdelijk dicht, alle shows werden afgelast. Iedereen moest gaan schuilen. We zijn toen maar een hapje gaan eten. Het noodweer dreef echter voorbij. En het voeren van de dolfijnen was inmiddels weer begonnen. Laura en ik hebben het halve park doorgehold en konden nog net bij de laatste groep aanschuiven. En we hebben een prachtig filmpje waar de dolfijnen de hoofdrol in spelen. Ze bleven maar contact zoeken met ons, ook toen de vis al lang op was. Met een oog keken ze ons aan. Ze zwommen even weg en kwamen weer terug, kwamen uit het water omhoog om zo in het papieren bakje te kunnen kijken. Het bakje was echt leeg.


Na het voeren hebben we ons gesplitst. Ben en Laura zijn de achtbanen gaan doen (2x Manta Nick en Mark! en 2x Kraken). En ik ben weer naar het Shamu stadion geweest om naar de show One Ocean en daarna de rockshow van Shamu te kijken. Ik zat bijna helemaal vooraan in de ‘soakzone’, maar de orka’s hadden medelijden. Ik werd nauwelijks nat. Ik kon dus hele mooie foto's maken. Dus nog een paar foto's om SeaWorld af te leren.


Op 19 juli gaan Ben en Laura met de dolfijnen zwemmen op Key West. Dat wordt helemaal bijzonder.