SeaWorld part 1

We raken langzaam gewend aan de zes uur tijdsverschil met Nederland. Gisteren lagen we wel al voor tien uur in bed maar 'uitslapen' lukt steeds beter. Even na achten zijn we opgestaan. Eerst natuurlijk weer alle reacties op het blog gelezen. Dat blijft toch altijd leuk.

Terwijl wij onze work-out deden, maakte Ben zijn dagelijkse wandelingetje naar de supermarkt voor het brood. Na de 'Tabata-training' gingen we eerst ontbijten aan het zwembad en daarna maakten we onze training af in het zwembad. We gaan steeds beter trainer Bryan. In dezelfde tijd doen we steeds meer en het gaat steeds makkelijker!

Vorig jaar zijn we ook naar SeaWorld geweest. Dit park vinden we zo bijzonder dat het deze vakantie ook weer op het programma staat.  Even na elven reden we richting SeaWorld. Het was weer druk op de weg. Ben had zich er al helemaal op voorbereid en een andere route gevonden waardoor in ieder geval de drukte op de I4 vermeden kon worden. In plaats van een half uur deden we er toch gauw een klein uurtje over om bij SeaWorld te komen. Op de parkeerplaats van SeaWorld viel het overigens weer mee met de geparkeerde auto’s.

We begonnen in het Shamu stadion, waar de orka's weer een prachtige show gaven. Daarna liepen we langs de zeehonden naar de nieuwe attractie TurtleTrek. In de wachtrij word je eerst langs twee aquaria geleid met allerlei vissen, manatees en schildpadden. Daarna kom je in een ruimte met een 360 graden bioscoopscherm. Er wordt een 3D-film afgespeeld waarin een schildpad avonturen beleeft. Het was mooi maar we hadden ons er meer van voorgesteld. Daarna zijn we naar de show 'L'Allure' geweest: een show vol acrobatiek. Er gebeurt zoveel op het podium dat je ook veel mist. Maar onze favoriete show is en blijft toch wel 'Blue Horizons'. En niet alleen bij ons, het stadion zat tot aan de nok toe vol. In deze show hebben de dolfijnen de hoofdrol. Een show die niet gauw verveelt. Tussendoor hebben we nog de zeehonden gevoederd. Of eigenlijk de vogels, die zo brutaal en snel zijn dat ze de vis gewoon uit de lucht voor de neus van de zeehond wegpikken.Na het eten van een turkey leg begon het spectaculaire werk. Laura en Ben gingen samen in de Manta, de achtbaan waar je in hangt. Ben was vorig jaar ook geweest. Voor Laura was het de eerste keer, en na de eerste rit zeker niet de laatste keer. Vooraf kreeg ze steeds meer twijfel, maar de nieuwsgierigheid won toch. Na de Manta was de volgende achtbaan aan de beurt, Kraken. De wachttijd was maar 10 minuten zodat we nog naar de avondshow van Seamore konden. Wat een geweldige show was dat. Het begon natuurlijk met de bekende mimespeler die de laatste 10 minuten voor de show over de binnenlopende toeschouwers grapjes maakt. Blijft leuk om naar te kijken. De avondshow is een parodie waarin alle shows in SeaWorld en de attractie Kraken op de hak worden genomen. We hebben enorm gelachen. Een echte aanrader.


De dag sloten we af met Shamu Rocks. De show lijkt heel veel op de show ‘One Ocean’, maar dan met rockmuziek en veel lichteffecten.

We kwamen tijd te kort. We hebben de dolfijnen nog niet gevoerd, nog niet in de Journey to Atlantis geweest, de Manta voor een tweede, derde .... keer gedaan, Blue Horizons geen tweede keer gezien. SeaWorld biedt de mogelijkheid om binnen zeven dagen gratis terug te komen. Dat zullen we zeker doen.

Reacties

 1. Wat een mooie foto's zeg en wat een heerlijke dag hebben jullie weer gehad, echt genieten lijkt me!
  Knap ook dat jullie in die hitte jullie trainingsschema blijven volgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het dolfinarium al helemaal geweldig, laat staan dit park.
  Wat een prachtige beesten, zou ik wel een hele week naar kunnen kijken, geweldig!

  @Laura, we hadden een ESCAPE van Snowy, normaal blijft ze wel even op de handdoek zitten, maar dit keer was ze zo vliegensvlug, direct weer onder de verwarming.
  Ze zijn zo grappig, als ik ze 's-avonds van alles vers voorzie voor de nacht zijn ze zo blij, vooral als ik aan het hooi pluk.

  Jullie weer veel plezier bij Coke Zero (moet ik me daar nu bij voorstellen).

  XXX, Lien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn de shows nou anders dan vorig jaar of lijken ze toch wel veel op elkaar? Die avondshows hadden we natuurlijk nog niet gezien dus dat zal wel leuk geweest zijn. Mooi dat het trainen goed gaat. Blijf proberen je elke dag te verbeteren he! Lukt het ook goed qua eten? Veel plezier morgen op de racebaan en ik zie dat Seaworld er nog een keer opstaat dus dan kan je de rest nog een keer doen!

  Bryan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha zie je wel Laura, die achtbaan was ook wel mijn favoriet denk ik. Is altijd apart zo'n hangende achtbaan. Seaworld was vorig jaar wel 1 van de favorieten en het lijkt erop dat dat nog niet veranderd is:P En wat heeft laura een grappige knuffel erbij haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En het Grote Genieten gaat maar door. Ik wil die tip over de short cut naar SeaWorld nog wel eens horen. Lekker hoor, een half uurtje extra in de auto....;-((

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Omg that otter is so adorable xD Makes you wanna just run up and start cuddling it haha

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire