Gatorland

Vanmorgen weer een half uurtje later wakker geworden. Nog wel vroeg, maar aan de andere kant zijn de dagen ook lang. Gisteravond kreeg Laura hoofdpijn en die was nog niet weg. ‘s Ochtends rustig aangedaan, Ben ging voor het ontbijt eerst nog een half uurtje rennen en nam gelijk op de terugweg stokbrood mee. Heerlijk een supermarkt zo dichtbij. Na het ontbijt zijn we eerst langs Visit Orlando gereden, waar de tickets voor Gatorland, SeaWorld en Kennedy Space Center al klaar lagen. Het was erg druk op de weg. We besloten om bij de Subway te lunchen en daarna naar Gatorland te rijden.

Gatorland is een familiepark van ongeveer 0,5 km2 groot waar je zeker een paar uurtjes kunt doorbrengen. Het park is in 1949 geopend en nog steeds in handen van de familie Godwin. Parkeren is er gratis. In Gatorland verblijven duizenden krokodillen en alligators. Direct bij binnenkomst word je verwelkomd door kolonies die over en onder elkaar liggen en zich nauwelijks bewegen. Sommigen hebben de bek wijd opengesperd en blijven zo minutenlang liggen. In Gatorland zijn er krokodillen in alle maten en zelfs kleuren. Gatorland is beroemd om zijn witte alligators.


Ieder uur is er een andere show. We zijn eerst naar de Jumparoo show geweest. Tijdens deze show worden de krokodillen gevoerd, maar ze krijgen de kip niet zomaar. De krokodillen moeten 'springen' om bij hun eten te kunnen. Bij het begin van de show komen de gieren al aanvliegen. Als er even niet opgelet wordt, is het vlees weg.


In de tweede show wordt geworsteld met een alligator. De show was ook informatief. Mochten we ooit door een alligator worden aangevallen, dan heeft het geen zin heeft om een alligator in zijn oog te prikken, het oog verdwijnt gewoon en popt later weer op.


De krokodillen en alligators kun je zelf ook voeren. De beesten hebben de bek al open. Je moet wel goed mikken, want de knakworst moet in de bek worden gegooid. Gooi je mis, dan zijn de vogels er als de kippen bij die gewoon op de krokodil gaan zitten. Nog leuker was het voeren van de parkieten die in een volière zitten. Deze vogels zijn zo mak.  De parkietjes gaan op je arm, hand, hoofd, voet, schouder zitten. Voor 1 dollar koop je een stokje met voer. Je mag je voeten niet optillen in de volière, alleen maar schuifelen omdat je anders zo op een parkietje stapt. Voor Laura toch wel het hoogtepunt van de dag.

Reacties

 1. Dat dacht ik al Gatorland (krokodillen), moet er niets van hebben en al helemaal niet zoveel.
  Stop mij ook maar bij de parkieten, extra gaatje erbij in je oor (he Ben).

  @Laura, gisteren hebben de meisjes lekker rondgerend in de afgezette huiskamer tijdens het schoonmaken van de bak.
  Wat kunnen die rennen, ik heb me rot gelachen.
  Onder de verwarming heen en weer was favoriet.
  Ik dacht dat ik toch echt goed had opgelet, maar de stroomkabel van de lamp in de vensterbank is toch voor de helft doorgeknaagd.
  Het is gelukkig goed afgelopen, we hoeven niet naar de dierenwinkel om een nieuwe cavia te kopen (alleen Ed was niet zo blij).

  Vandaag gaan jullie naar Seaworld, dat lijkt me echt gaaf.
  Veel plezier!

  XXX, Lien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow Gatorland ziet er leuk uit. Maar weten jullie nu hoe je ze dan wel moet overmeesteren? :p Die parkieten zijn ook wel grappig, maar ik zou de Gators toch leuker gevonden hebben! Grappig dat al die andere dieren (turtles en birds) gewoon bij ze gaan zitten. Ook bij het worstelen blijven ze redelijk rustig. Veel plezier morgen in Seaworld. Jullie gaan zeker sowieso naar Shamu en de dolfijnen show + eten geven?

  Bryan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij vinden Gatorland geweldig! Leuke en humoristische shows maar vooral de wandelingen door de swamp en de breeding marsh vinden we wel zóóó mooi!
  Fijn dat jullie het ook leuk vonden.
  Enjoy yourselves over there!!!
  Groetjes,
  Trails

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om al die bekende plaatjes te zien. Wij vonden Gatorland ook heel leuk. De parkietjes zijn erg grappig ze gaan overal op zitten, soms wel met z'n 10 en tegelijk.
  hoe krijgen jullie de foto's 3 breed naast elkaar op het blog geplaatst? dat zou ik ook heel graag willen...
  veel plezier in Sea world.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrijf het blog met Windows Live Writer. Je kunt dan afbeeldingen rechtstreeks in het berichten invoegen en dan - net als in Word - de afmetingen van de foto's aanpassen.

   Verwijderen
 5. Jee Jeanette, als ik jouw verslagen lees heb ik het gevoel dat ik er ook ben! Had eerst niet door wat dat zwarte beeld betekende, maar nu weet ik het: even klikken en je komt op een you tube filmpje. Superleuk gedaan! Have fun (en fijn dat de supermarkt nu dichtbij is...) Yvette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te lezen. Je bent van harte welkom hoor. En nu heb ik mijn rijbewijs, dus nu hoefde de supermarkt niet om de hoek te zitten .....

   Verwijderen
 6. Nou ik had die alligator ook niet vastgehouden als zijn bek niet dichtgetaped was hoor:P Wel grappig om te zien dat bij de alligator wrestling show ze allemaal rustig blijven liggen. Seaworld wordt vast weer hartstikke leuk met die shows, de roggen eten geven en dan dat gladde beest langs je hand voelen:P Gingen jullie morgen dan met de dolfijnen zwemmen? Zo ja, veel plezier dat lijkt me echt heel leuk!

  Nick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laura en papa gaan over twee weken met de dolfijnen zwemmen, als we verhuisd zijn naar Fort Myers Beach.

   Verwijderen
 7. Heerlijk: Vogels die er als de kippen bij zijn om de knakworst op te eten. Dat kan alleen in Florida!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat zijn wel veel alligators die daar lui liggen :O. Je mocht zeker zelf niet worstelen met ze maar alleen kijken? :(

  En ik zie het alweer.. Subway, Subway!

  Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn jaren geleden wel eens in Gatorland geweest maar het ziet er nu toch wel een stuk aantrekkelijker uit.
  Sweetbay is een leuke supermarkt heh, ze hebben een enorme keus aan verse boodschappen.
  Veel plezier weer.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika