donderdag 5 juli 2012

Gatorland

Vanmorgen weer een half uurtje later wakker geworden. Nog wel vroeg, maar aan de andere kant zijn de dagen ook lang. Gisteravond kreeg Laura hoofdpijn en die was nog niet weg. ‘s Ochtends rustig aangedaan, Ben ging voor het ontbijt eerst nog een half uurtje rennen en nam gelijk op de terugweg stokbrood mee. Heerlijk een supermarkt zo dichtbij. Na het ontbijt zijn we eerst langs Visit Orlando gereden, waar de tickets voor Gatorland, SeaWorld en Kennedy Space Center al klaar lagen. Het was erg druk op de weg. We besloten om bij de Subway te lunchen en daarna naar Gatorland te rijden.

Gatorland is een familiepark van ongeveer 0,5 km2 groot waar je zeker een paar uurtjes kunt doorbrengen. Het park is in 1949 geopend en nog steeds in handen van de familie Godwin. Parkeren is er gratis. In Gatorland verblijven duizenden krokodillen en alligators. Direct bij binnenkomst word je verwelkomd door kolonies die over en onder elkaar liggen en zich nauwelijks bewegen. Sommigen hebben de bek wijd opengesperd en blijven zo minutenlang liggen. In Gatorland zijn er krokodillen in alle maten en zelfs kleuren. Gatorland is beroemd om zijn witte alligators.


Ieder uur is er een andere show. We zijn eerst naar de Jumparoo show geweest. Tijdens deze show worden de krokodillen gevoerd, maar ze krijgen de kip niet zomaar. De krokodillen moeten 'springen' om bij hun eten te kunnen. Bij het begin van de show komen de gieren al aanvliegen. Als er even niet opgelet wordt, is het vlees weg.


In de tweede show wordt geworsteld met een alligator. De show was ook informatief. Mochten we ooit door een alligator worden aangevallen, dan heeft het geen zin heeft om een alligator in zijn oog te prikken, het oog verdwijnt gewoon en popt later weer op.


De krokodillen en alligators kun je zelf ook voeren. De beesten hebben de bek al open. Je moet wel goed mikken, want de knakworst moet in de bek worden gegooid. Gooi je mis, dan zijn de vogels er als de kippen bij die gewoon op de krokodil gaan zitten. Nog leuker was het voeren van de parkieten die in een volière zitten. Deze vogels zijn zo mak.  De parkietjes gaan op je arm, hand, hoofd, voet, schouder zitten. Voor 1 dollar koop je een stokje met voer. Je mag je voeten niet optillen in de volière, alleen maar schuifelen omdat je anders zo op een parkietje stapt. Voor Laura toch wel het hoogtepunt van de dag.