Independance day

Gisteren zijn we om tien uur naar bed gegaan. ‘s Nachts werden we nog wel een keer wakker, maar gelukkig vielen we weer in slaap. Om zes uur waren we klaar wakker. Dus een heerlijke lange dag.

20120704 018

We hebben een villa in de community Glenbrook van Clermont. Clermont ligt ongeveer 35 km ten westen van Orlando en op slechts 13 km van de grote attractieparken. Vanaf het vliegveld Orlando reden we er in ongeveer drie kwartier naar toe. Glenbrook is niet groot, er staan 266 woningen. De community bestaat uit een paar straten en is gewoon vrij toegankelijk. Naast Glenbrook ligt een klein winkelcentrum, met onder meer de supermarkt Sweetbay. Een rustige supermarkt met een groot assortiment, veel verse groenen en fruit. Voor de dagelijkse boodschappen een prima supermarkt, nog net op loopafstand (zeker als Ben iedere dag een stukje wilt joggen om stokbrood te kopen …).


Het huis heeft vier slaap- en twee badkamers. Er is zelfs een apart washok met een wasmachine en een droger. De garage is weer omgebouwd naar een gamesroom met airhockey en een pooltafel. Aan de muur hangt ook nog een electrisch dartboard, maar helaas zijn de darts kapot. We hebben een heerlijke woonkamer met een enorme televisie van 52 inch. Er is een leuke eethoek gecreëerd, maar dat zal wel meer als ‘blogtafel’ gebruikt worden, want we gaan natuurlijk zoveel mogelijk aan het zwembad eten. Kortom, we zijn weer van alle gemakken voorzien. En met z’n drietjes heel veel ruimte.

Bryan heeft een trainings- en dieetprogramma voor ons gemaakt. Iedere dag (zowel ‘s ochtends als ‘s avonds) gaan we ongeveer 30 minuten sporten. Vanmorgen hebben we acht minuten gezwommen en acht minuten aan aquajoggen gedaan. Daarnaast hebben we naast het zwembad nog squads en situps gedaan. En wat is nou een leukere beloning, na ‘alle’ inspanning, dan lekker gaat zitten in onze eigen jaccuzzi . En maar wachten tot de rest van de kids zouden opstaan en naar buiten zouden komen ….. Dat is nog wel even wennen.


Na de training zijn we eerst boodschappen gaan doen en daarna hebben we heerlijk ontbeten naast het zwembad. De eerste spelletjes op de pool- en airhockeytafel zijn ook al weer gespeeld. We hebben ontdekt dat we de airhockey ook maar in ons trainingsprogramma gaan opnemen. De calorieën vliegen er in de garage af.

Na de lunch zijn we wezen shoppen. Laura en ik hebben weinig kleding meegenomen. En met koffers van 7 en 12,4 kg inhoud kunnen we nog wel een paar kleren kopen. We zijn (nog) niet naar een Outletcentrum geweest. Vorig jaar zijn we bij de Walmart ook heel leuk geslaagd, en dit jaar ook weer. Met 18 kledingstukken kwamen we weer terug. Ook voor Ben nog twee t-shirts. En dat voor 129 dollar.

20120704 021

Aan het einde van de middag zijn we naar Lake Eola gereden. Bij het meer werd Independance day gevierd. Independence day, ook wel Fourth of July genoemd, is in de Verenigde Staten van Amerika een nationale feestdag ter viering van de Amerikaanse Onafhankelijksheidsverklaring op 4 juli 1776. In deze verklaring werd de onafhankelijkheid van de VS tegenover het Koninkrijk Groot-Brittannie bevestigd. Independance day wordt veelal gevierde met parades, barbecues, picknicks, honkbalspelletjes, vuurwerk.


We zijn eerst helemaal rondom het meer gelopen. De Amerikanen zitten al uren voor het vuurwerk begint bij het meer. Ze nemen dan opklapstoeltjes of een plaid mee, een koelbox met eten en drinken en zoeken een goed plekje. Naast heel veel eettentjes – en mensen kijken - was er verder niet veel te beleven en was het ook wachten op het vuurwerk. Uiteraard begon de show met het Amerikaanse volkslied. En daarna begon de vuurwerkshow die ruim twintig minuten duurde. Er werden heel wat pijlen de lucht ingeschoten, de ene combinatie was nog mooier dan de ander.



Reacties

  1. Heel veel succes met jullie dieetschema, wat zullen er een verleidingen voorbij komen...
    Goed geslaagd met shoppen, en dat al in de Walmart...dat beloofd wat als jullie "echt" naar de mall gaan;)
    Wat een vuurwerk spektakel zeg, mooie foto's gemaakt hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk vakantiehuis en nu extra ruim, zo met z'n drietjes. Jullie zien er ook fris en fruitig uit, geen last van de jetlag?

    @Laura, Snowy is zo grappig, die ploft overal gewoon neer in de kooi, liggend eten! Net een vloerkleedje. Fleurtje is op het moment het actiefste, POPCORN, noemen ze dat toch, huppelt lekker in het rond. Vandaag gaan we de kooi verschonen.

    Fijne dag jullie in Gatorland (is dat wat ik denk dat het is? Krokodillen?

    XXX, Lien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alsof ik nog niet jaloers genoeg was! Het huis ziet er weer prachtig uit, wat een luxe weer. Een dieetschema op je vakantie, zo rust je toch nooit uit! Veel plezier vandaag in Gatorland.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er goed uit, daar die villa en dat shoppen is blijkbaar prima gelukt! Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nice pool! Jaaa wel goed het trainingsprogramma en dieet volgen. Krijgen jullie geen honger en is het goed te doen? Airhockey is een extra he, geen vervanging!! Weer ziet er weer goed uit. Zal wel lekker zijn aan het zwembad. Ben benieuwd naar de foto's van Gatorland.

    Bryan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wisten jullie trouwens dat Tyson Gay in Clermont, Florida woont? :p Misschien zien jullie hem nog wel een keer langsrennen :D

    Bryan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie foto's van het vuurwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. So.. jealous yous went on a shopping spree! xD That jacuzzi looks so relaxing too :D House looks lovely too hehe

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Golden Circle (dag 1)

Onze snorkeltochten op Bonaire

Inscheping