woensdag 11 juli 2012

Rustdag

Vakantie betekent geen verplichtingen, drukte, rompslomp, regelen etc. Alles kan, niks moet. Wat doen we dan zoal op een rustdag? Eigenlijk houdt het voor ons in dat we geen programma hebben, maar toch ook niet helemaal stil zitten.

Ben begon vanmorgen weer aan zijn trainingsrondje. Hij was naar de Walmart gejogd, waar ze op het parkeerterrein een grote tent hadden neergezet. In de tent stonden allemaal tafels en stoelen, waar kopers en verkopers van tweedehands auto’s konden onderhandelen. Een soort automarkt.

Laura en ik waren inmiddels al weer baantjes in het zwembad aan het trekken. Waarschijnlijk wel even voor de laatste keer, want de muren van het zwembad begonnen vanmorgen groen uit te slaan en in de loop van de dag begon het water ook groen te worden. Aan het einde van de middag zagen we zelfs de bodem niet meer. Manager Bruce is al langs geweest en heeft ‘something’ in het water gegooid. Naast groen water hebben we nu ook allerlei witte slierten boven op het water drijven. We zullen maar niet verder ingaan op de details, het ruikt in ieder geval niet. Morgenochtend komt Bruce weer terug. Dan kan hij ook gelijk drie van de vier lampen in de keuken en de lamp bij de voordeur vervangen, want die doen het geen van allen meer. En dat is nog niet alles. In het zwembad is het gaas gescheurd. Bruce heeft het er maar druk mee. Hij doet het dit jaar voor het eerst …..

20120711 016

Ben is op vakantie ook graag bezig: wassen, eten koken, opruimen. We boffen maar. Er is iedere vakantiedag wel wat te doen. Vandaag waren dat de bladeren van de heg in de voortuin die ze gesnoeid hadden. Maar we hebben een foto van Ben die koffie aan het drinken is (en ‘s avonds leest hij graag een boek hoor). Laura en ik luieren wel (en niet alleen op een rustdag): genoeg digitaal vertier met de laptop, ipad en ipod. En anders gaan we in de stoel langs het zwembad zitten of in de jacuzzi. Helaas joeg de regen ons aan het einde van de morgen naar binnen. En het knapte vandaag niet meer op. De bewolking werd steeds dikker, de lucht steeds grijzer, het begon te regenen en te onweren. En eigenlijk werd het de rest van de middag niet meer droog. We zijn ‘s middags nog maar even gaan shoppen. Met drie paar schoenen en twee korte broeken kwamen we weer thuis. En nou maar afwachten of we morgen weer kunnen zwemmen.

We laten het weer beslissen of we morgen gaan kanoën op Silver River of dat we naar Kennedy Space Center zullen gaan.