Kennedy Space Center

Iedere morgen staan we op met de reacties op ons blog. Heel leuk om die te lezen. We genieten van het commentaar, de grapjes en updates thuis. Ook de verhalen van de eerste logeerpartij van de cavia's zijn erg leuk. We hopen dat jullie met ons blog ook een beetje mee kunnen genieten van onze tweede geweldige vakantie in Florida (en wellicht nog ideetjes opdoen voor leuke dagtrips).

Vandaag zijn we naar Kennedy Space Center geweest. Ben had het Spacecenter vorig jaar al op zijn lijstje staan, maar toen kwam het er niet van. Tegen twaalven waren we er. De toegangscontrole is erg streng. Het leek wel of we op het vliegveld waren. Eerst werden we gescand en daarna was er nog de tassencontrole. De beveiliger dacht dat we uit Denemarken of Zwitserland kwamen, daarna uit Rusland. Om verdere problemen te voorkomen, zeiden we maar gauw dat we uit Nederland kwamen. Je weet maar nooit ...


We besloten eerst de KSC tour te doen. In een bus word je eerst naar een uitzichttoren gebracht. Vanaf daar kan je mooi over de basis kijken en de twee lanceerplatforms LC 39A en LC39B zien. Met de bus word je vervolgens naar de tweede en laatste stop gebracht, het Apollo/Saturn V centrum.


Je krijgt eerst een introductiefilm te zien over de ruimtestrijd met de Russen en de historie van de Apollo in de jaren vijftig/zestig. Ook de tegenslagen in de NASA-historie, waaronder het overlijden van drie astronauten bij een simulatietest, werden genoemd. Vervolgens ga je naar een tweede ruimte waar de lancering van de Apollo 8 in beeld wordt gebracht. Bij de Apollo 8 werd voor de eerste keer de Saturn V-raket gebruikt waarmee de astronauten rondom de maan cirkelden. In juli 1969 zette onder meer Neil Armstrong met de Apollo 11 de eerste stappen op de maan. Inmiddels zijn er al zeventien Apollo-vluchten geweest.

20120713 012


In de hal lag de Saturn, wat een grote raket. Ook Laura was behoorlijk onder de indruk en vond het allemaal even interessant.


Na de lunch en een filmpje over de landing op de maan en de eerste stappen van Neil Armstrong stapten we weer in de bus die ons naar het bezoekerscentrum terug bracht. Dat was toch al gauw een kwartier rijden. Het is een enorm terrein. Onze buschauffeur kletste net zo makkelijk de hele rit vol. Wat was hij trots op NASA.

Op het bezoekerscentrum hebben we zelf ervaren hoe de lancering van een shuttle gaat. Onze stoel werd verticaal gezet. We moesten - net als de astronauten - een paar uur zo blijven zitten. Maar gelukkig gaat de tijd snel bij een simulatie. Vervolgens werden we gelanceerd en met een snelheid van meer dan 17.000 miles de lucht ingeschoten. Alles trilde, Laura noemde het een heftige stoelmassage. We zweefden boven Italië voordat we weer gingen landen. Het was een grappige ervaring.

In het Imax-theater draaiden twee 3D-films. Op aanraden van de buschauffeur kozen we voor Hubble 3D: de reparatie van de telescoop die informatie over het heelal verzamelt. Leuk ook om te zien hoe astronauten in de ruimte eten. Het eten vliegt gewoon door de lucht. Je hebt alle tijd om je eten weer te vangen of vast te plakken aan een muur ……


Daarna hebben we nog even rondgelopen op het park en het robotcentrum bezocht, waar verteld werd hoe robots ingezet worden op Mars. Zouden wij het nog meemaken dat de mens de eerste voetstappen op Mars zet?

Reacties

 1. Kennedy Space Center. Een van mijn favorieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een groot ding zeg (op de foto met Ben er onder is dat goed te zien).
  Lijkt mij zeker een interessant park, Ed zou het ook geweldig vinden!

  @Laura, arme Fleurtje, wordt heel de tijd achterna gezeten, Snowy wil d'r bovenop!
  Hoelang duurt die hitsigheid, niet al te lang hoop ik voor Fleurtje (hihi).

  Veel plezier bij de Arena Footbal, enne, niet vergeten morgenochtend vroeg te zingen voor Jeanette! (doe ik 't ook)

  XXX, Lien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat jullie naar KSC geweest zijn, wij vonden het zeer de moeite waard en voor de dames, onverwacht, toch heel leuk.
  Ik lees met plezier jullie verslag, een fijne manier om de ochtend te beginnen.
  Ook de cavia verhalen zijn grappig, heel herkenbaar.

  groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ik ooit ook geweest, tijdens mijn eerste huwelijksreis haha... Maar heb ook nog even het filmpje van de maantjes bekeken, gaaf zeg dat jullie dat konden meemaken. Heb het even opgezocht, zijn een soort zeekoeien, een uitstervend ras. Moet je deze foto eens bekijken: die ogen! http://www.google.nl/search?client=safari&rls=en&q=manatees&ie=UTF-8&oe=UTF-8&redir_esc=&ei=tT0BUPTMBYGIhQfZ69CYCA#
  Veel plezier vandaag, en inderdaad niet vergeten voor Jeanette te zingen, de kamer te versieren en haar te verwennen met veel cadeaus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. manatees moest er staan, stomme computer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad morgen jarig, je bent ook altijd op vakantie jarig, zo onhandig:P Wel grappig dat ze dachten dat jullie van Rusland waren, Russische spionnen die Amerikaanse ruimtetechnologie wouden stelen zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hoor dat ruimtecentrum. Hoe kwam het dat ze dachten dat jullie Russen waren? Zeker door Laura :p Echt een Russian! :p Ben benieuwd wat jullie van het arena football gaan vinden morgen. Zeker nog wel even de regels van te voren bekijken zodat je het helemaal snapt :D

  Bryan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo dat was zeker een grote Raket! Ziet er wel cool uit :O En ja, van Laura wordt wel vaker gedacht dat ze uit Rusland komt.. :D

  Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, you must've felt so small to stand in there :D The little robot scout looks adorable too xD

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika