dinsdag 16 augustus 2011

Dag 22 - Aquatica

We wilden graag nog een keer terug naar Aquatica. In tegenstelling tot ons vorige bezoek was het vanmiddag prachtig, zonnig weer. En dat was te merken aan het aantal bezoekers op het zwempark. De auto konden we parkeren op het uiterste puntje van het parkeerterrein. Ook binnen was het druk: lange rijen bij de glijbanen. We zijn met z'n allen in Roa Rapid's gedoken, met een zwemvest aan zodat we heerlijk languit op de stromende rivier rond konden dobberen. Na een tijdje zijn de kinderen in de rij van Tassie's Twister gaan staan. De rij was lang, maar de wachttijd viel nog best wel mee. Een half uurtje later gleden ze in de band naar beneden.

Om half vier was er een training van de dolfijnen. De vorige keer wilden we ook gaan kijken, maar waren we steeds te laat. De training kan het oefenen van kunstjes zijn, maar ook het trainen van gedrag bijvoorbeeld. Deze keer stonden de kunstjes op het programma. De training vindt plaats in ondiep water. De trainers lopen het water in en met handbewegingen geven de trainers aan wat de dolfijnen moeten doen.  Geoefend werden het zwaaien, nat spetteren, ondersteboven drijven, afwisselend op buik en rug zwemmen en op de staart wandelen. De training duurt ongeveer een kwartiertje. Heel leuk om naar te kijken, je staat er bovenop.

Na de training doken we weer Roa Rapid's in. Plotseling moesten we allemaal het water uit. Er was noodweer op komst. Overal liepen opeens veiligheidsmensen. Binnen de kortste keren waren alle zwembaden en glijbanen leeg. Wat gaat dat snel en gedisciplineerd. Na een minuut of tien begon het te stortregenen. Het onweer was ook even heel dichtbij, maar dreef al snel weer weg. Op het nieuws hoorden we later dat de bliksem was ingeslagen in SeaWorld Discovery's Cove, slechts een paar honderd meter van ons vandaan. Daarbij waren acht mensen licht gewond geraakt. Pas na een half uurtje werd de regen minder. Aquatica had er een paar kleine zwembaden bij gekregen. Op sommige plekken stond je tot boven je enkels in het water. We hadden voor vandaag weer water genoeg gezien en zijn naar huis gereden.