Dag 21 - Seaworld

SeaWorld is het laatste pretpark dat we in deze vakantie bezoeken. Inderdaad, deze vakantie, want we hopen dat dit bezoek aan Florida niet de laatste keer zal zijn. We zijn helemaal verrast door Florida, wat een geweldige plek om vakantie te vieren. Er wordt zelfs al over wonen en werken gesproken …. Na het bezoek aan SeaWorld wil Laura in SeaWorld als dolfijnentrainer gaan werken. Bij terugkomst in de villa heeft ze direct op internet naar de (opleidings)mogelijkheden gekeken. Wellicht kunnen we haar nog overhalen om in Harderwijk te gaan werken. En eerst gaat ze nog naar 3VWO.

SeaWorld is ons favoriete park. Bryan onthield zich van stemming en bij Karen is Universal Studio favoriet, maar bij de rest van de familie kwam SeaWorld als leukste park uit de bus (met een kleine voorsprong op Busch Gardens). We hebben 589 foto's en 45 filmpjes in SeaWorld gemaakt ..... dus vandaar een verlaat blog. Gisteren ben ik alleen al vier uur bezig geweest om de foto’s te selecteren en twee filmpjes te monteren. Het leek wel echt werken, maar genoeg praatjes want iedereen wil de plaatjes zien.

SeaWorld Orlando is – net als Busch Gardens - een combinatie van een pretpark en een dierenpark. De huidige exploitant is Busch Entertainment Corporation. SeaWorld is met meer dan zes miljoen bezoekers per jaar het zevende pretpark van Amerika en het twaalfde park in de wereld. SeaWorld Orlando wordt vaak als het meest 'indrukwekkende' SeaWorld-park omschreven van de drie parken die er zijn in Amerika.


De scholen zijn in Florida weer begonnen. De openingstijden van de pretparken worden korter, maar SeaWorld is deze week nog tot 20.00 uur open. We wilden graag drie shows bezoeken en waren tegen half tien in het park. Om 10.00 uur begon de eerste van vijf shows in het Whale & Dolphin Theater. In het prachtige dolfijnenstadium kunnen maar liefst 3.500 mensen kijken naar Blue Horizons. In deze water-opera stelen natuurlijk de dolfijnen de show, maar ook de overvliegende papegaaien, parkieten en condor en de acrobaten waren geweldig om naar te kijken. De show duurt ruim 20 minuten. Aan het einde van de middag hebben we de show nog een keer bezocht. En als we de show nog een derde keer hadden bezocht, hadden we vast weer nieuwe indrukken opgedaan.


De tweede show die we graag wilden zien was de orkashow ‘One Ocean’ in het Shamu-stadion, vernoemd naar SeaWorld’s beroemdste orka. Het Shamustadion is nog indrukwekkender. Voor de show word je op een groot beeldscherm bezig gehouden met filmpjes en kun je sms-en naar een ‘diertje’ en dan word je op het grote scherm verwelkomd. One Ocean show draait pas een paar maanden. De trainers blijven aan de kant, na het dodelijke ongeluk met een trainer in de vorige show Believe in 2010. Toch is er voldoende interactie met de trainers. Bijzonder om te zien wat je deze zwart-witte zwaardwalvissen kan leren.En het meeste plezier hadden de orka’s met het natspetteren (alhoewel je eigenlijk beter over golven kan spreken) van de toeschouwers. Wat overigens voor de toeschouwers die niet in de ‘splash zones’ ook erg leuk was om naar te kijken.


De zeeleeuwenshow Clyde and Seamore was de volgende show die we gingen bekijken. Eigenlijk kwamen we voor de mime-speler die de binnenkomende toeschouwers in de maling neemt. Erg leuk om te zien. De show, met twee zeeleeuwen, een walrus en een vertederende otter (die de schatkaart had) is voor kinderen erg leuk.


Naast grote shows zijn er ook enkele zeer grote attracties te vinden in het amusementpark: Kraken, Manta en Journey to Atlantis. Natuurlijk hebben we deze attracties ook weer bezocht (of vanaf een bankje bekeken).
Manta is een vliegende achtbaan. Je vliegt als het ware door de lucht omdat de stoeltjes naar achteren worden geklapt waardoor je hangt. Manta heeft een totale lengte van 1024 meter, en een maximale hoogte van 43 meter. Maximum snelheid is ongeveer 90 km/h, wat Manta de op een na langste en snelste vliegende achtbaan ter wereld maakt. De rit duurt maar liefst 2.35 minuten. De wachtrij bestaat uit aquari, met wel 60 verschillende soorten dieren, en een totaal van 3000 dieren. Ook mensen die de baan niet willen berijden, kunnen grote stukken van de prachtige aquaria zien, hoewel de wachtende bezoekers extra delen zien. Hadden onze rollercoaster-liefhebbers in Busch Gardens nog verteld dat Busch Gardens de beste achtbanen had, nog geen vijf dagen later werd deze mening bijgesteld. Manta staat op 1. Ze hebben de baan nog een tweede keer getest (om zo objectief mogelijk te zijn ……) maar het enthousiasme over deze rollercoaster werd alleen maar groter. Onderweg hebben ze alleen maar gelachen en de glimlach bleef nog lang op de gezichten staan. Geen kritisch punt werd er genoemd.


Of was misschien het hoogtepunt van de dag toch wel het voeren van de dolfijnen? Je kunt in Seaworld heel veel dieren voeren. Voor de roggen, haaien en zeeleeuwen hoef je niet in de rij te staan. Je kunt een bakje vis kopen en de dieren gelijk voeren. Bij de zeeleeuwen moet je je vis wel goed bewaken, want de vogels liggen ook op de loer. Voor de dolfijnen is een wachtrij, maar dat is ook zo bijzonder. Met groepjes word je toegelaten tot het bassin van de dolfijnen. Je krijgt eerst nog uitleg over voornamelijk wat er niet mag. Zo had Laura een lange ketting om, die moest af om de dolfijnen niet in gevaar te brengen. Je krijgt vervolgens een bakje met vijf stukjes vis waar de dolfijnen voor in de rij staan. Als de vis op is, gaan ze gauw naar de volgende toe. Aaien onder de kin vinden ze leuk, maar vis is interessanter. Laura en Bryan genoten volop. Dichterbij een dolfijn kan je niet komen. Volgende keer wordt dat vast zwemmen met de dolfijnen.


SeaWorld kent nog vele andere attracties die allemaal de moeite waard zijn. Naast enorme grote schildpadden is er bijvoorbeeld de Dolphin Nursery waar je moederdolfijnen en hun pasgeboren kalfjes kunt bekijken. En in Shark Encounter word je meegenomen door een grote plastic tunnel van waaruit je haaien, baracuda's en andere gevaarlijke zeedieren van dichtbij kan bekijken. In Wild Arctic word je op een helicoptervlucht meegenomen naar de zuidpool. In de gigantische zoutwater tank zie je onder andere ijsberen, walrussen, beluga walvissen en zeehonden. Pengiun Encounter is een attractie waar de natuurlijke omgeving van de pinguin is nagebootst: de temperatuur van het water is gemiddeld 7 graden en de buitentemperatuur is nog lager: -1. Er valt zelfs echte sneeuw. Je kan er meer dan 200 pinguins zien.


Kortom, weer een geweldige dag beleefd in Florida.

Reacties

 1. Wij wachten wel, hoor. Kijken wel uit naar de foto's omdat wij dit jaar voor Disney hebben gekozen.
  Alle Disney parken zijn super, maar Seaworld staat bij ons ook op 1!
  Tot Blogs, Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag geen praatjes, we wachten oop de plaatjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook hier is Seaworld erg favoriet hoor.
  wij zijn er 2 keer naar toe geweest in de vakantie en het blijft een genot om naar de shows te kijken.
  vooral de Orka`s geweldig.
  ik heb je foto`s kunnen zien ziet er erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar is het Dolfinarium Harderwijk natuurlijk niets bij. Een dag is bijna te kort om alles op je gemakkie te zien. Wat een prachtige beesten zijn die Orka's zeg! XXX

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika