Dag 20 – Congo River Golf

We hebben het klokje rond geslapen. Na drie weken begin je de hitte, alle indrukken en inspanningen toch wel te merken. Het programma voor de komende dagen is ook minder druk: we gaan alleen nog Seaworld bezoeken en verder doen we het rustig aan. Bryan stelde voor om vandaag te gaan midgetgolfen. In de omgeving zijn heel veel golfbanen met allemaal verschillende thema’s. We kozen voor Congo River Golf. Op de heenweg zijn we eerst nog even met de auto door Celebration gereden. Woensdag komen we nog even terug in Celebration, maar dan op de Segway.


Celebration is oorspronkelijk ontwikkeld door The Walt Disney Company. Celebration is het idee van Walt Disney voor een ideale stad dat als voorbeeld voor de hele natie zou moeten gelden. De architectuur van Celebration is nostalgisch en er is geprobeerd de uitstraling van een ouderwets dorp te creëren waar de huizen in ‘historische’ stijlen zijn opgetrokken en waar bewoners zich veilig en geborgen voelen. Disney bepaalt o.a. wat de bewoners wel en niet met hun huizen mogen doen. De bewoners mogen bijvoorbeeld geen was buiten hangen, geen antenne op het dak plaatsen, geen posters van politieke partijen voor de ramen hangen of ‘for sale’ bordjes in de tuin planten, auto’s mogen niet langer dan twee dagen op dezelfde plek geparkeerd staan en campers zijn strikt verboden. Er is vastgelegd in welke kleur de bewoners hun huizen mogen verven, hoe hoog de heg en het hekwerk mogen zijn, welke soort planten, inclusief welk soort gras men in de tuin mag zetten en het enige waarmee ramen mee bedekt mogen worden zijn witte gordijnen. De straten worden elke dag geveegd en de boombladeren die op straat liggen worden weggeblazen.
Celebration is een overduidelijk voorbeeld van veel woon- en leefregels. Ik ben wel benieuwd onder welke leefstijl Smart Agent Celebration zou indelen. Wonen hier mensen die veel waarde hechten aan goede, gezellige en sociale contacten of juist mensen met een groene leefstijl? Je woont zeer zeker in een knusse en traditionele omgeving, maar waarin kun je je woonidentiteit kwijt?


Daarna zijn we doorgereden naar Congo River Golf. Naast midgetgolfen kun je ook de goudvissen en alligators voeren (niet de goudvissen aan de alligators). Je kunt een zakje met vijf stukjes voedsel (volgens ons waren het gewoon vijf stukjes knakworst) kopen. Het ‘knakworstje’ prik je aan een hengel en de hengel hang je dan boven een alligator. De meeste alligators hadden al genoeg gehad. Zij lagen aan de kant en verroerden zich niet. Laura wist een alligator te vinden die meer dan het knakworstje wilde. Als ze de hengel niet met twee handen had vast gehouden, was de hengel het water ingetrokken. De goudvissen hadden meer honger. Zij vochten om het voer.

Album weergeven                       
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven

Bij Congo River Golf kun je kiezen uit twee golfbanen: Stanley Course of Livingstone Course. Wij hebben de Stanley Course gedaan. Voor $ 5extra kun je beide banen spelen. Voor de avonduren zeker leuk om te doen, maar ‘s middags niet. Je hebt wel schaduw bij de holes, maar je speelt ook regelmatig in de volle zon. Wij waren in ieder geval kletsnat van het zweet.

Album weergeven                       
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven
Album weergeven

De holes zijn erg mooi aangelegd. De moeilijksheidsgraad is niet hoog. Dat maakt de holes voor kinderen (of fanatieke pubers) nog leuker. Met twee of drie slagen lukt het wel om de bal in de hole te krijgen. Ben had zelfs de laagste score van de dag. Vlaardingen is ook weer gepromoot in Florida.

        14 augustus-23

Bij het spelen krijg je nog een extra opdracht mee. Op de golfbaan waren verschillende voorwerpen verstopt, zoals een hoed, een speer en een masker. Op je scorekaartje kon je aangeven bij welke hole het voorwerp lag. Als je alle voorwerpen gevonden hebt, krijg je een kraskaart waarmee je weer een prijsje kan winnen. Het is altijd prijs. Wij wonnen twee free golfkaartjes en korting op het voeren van de alligators en op een t-shirt.

Reacties

 1. Bijzonder leefomgeving in Celebration, leuke uitleg, ik wist eigenlijk niet dat er zo veel regels voor de bewoners waren. Lijkt mij maar niks.
  Leuke Golfbaan hebben jullie gedaan.

  Groeten uit Miami, Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die golfbaan ziet er ook geweldig uit.
  Owen vindt het ook geweldig om te doen alleen hadden wij het verkeerde tijdstip gekozen de dag dat we weg gingen.
  ook die baan was vol in de zon.
  wel leuk dat Ben Vlaardingen op de kaart heeft gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd tricky: goudvissen voeren...;-)). Lekker hoor, een paar daagjes in de relaxstand!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een prachtige straten en huizenbouw in Celebration, maar of ik daar (met zoveel regeltjes) wil wonen, pfff...
  Leuke golfbaan en gefeliciteerd Ben, met je hoogste score.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke golfbaan! Er komt een hoop talent uit Vlaardingen he, gefeliciteerd Ben! Vlaardingen rules hahaha...Celebration vinden wij ook altijd een bezoekje waard!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika