woensdag 17 augustus 2011

Dag 23 – Segway

Op onze laatste vakantiedag gingen we nog Segwayen. De tour door Celebration stond afgelopen zaterdag gepland, maar die ging onverwachts niet door. We besloten de tour bij een ander bedrijf te boeken, ZE Tours. Ook dit bedrijf zit aan de Bronson Memorial Highway (ongeveer 20 minuten rijden) in Kissimmee. Onze ervaringen met ZE Tours zijn prima. We boekten de tour zondag via internet en werden eigenlijk direct terug gebeld. Omdat we met z’n zevenen waren, moest de groep gesplitst worden maar geregeld kon worden dat we een kwartier na elkaar vertrokken. En op de dag zelf was het toch mogelijk om met z’n zevenen te Segwayen.

    17augustus-2

De Segway beweegt door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway vooruit, en door naar achteren te leunen gaat de Segway achteruit. Als je rechtop staat, stopt de Segway. Iedereen kan met een Segway rijden als je rechtop kunt lopen, aldus de website.


Voor de tour begon kregen we eerst individueel een korte training. Dat was op zich al leuk om te doen. In de winkel, die misschien 16 m2 was, moest je met je Segway manoeuvreren tussen de pilaren door. Eerst voorzichtig voor- en achteruit waarbij de instructeur het stuur nog vast hield, tot op het einde een noodstop maken en parkeren tegen de muur. In het begin stond iedereen nog een beetje stijf op de Segway, maar het manoevreren ging steeds gemakkelijker. Dat moest ook wel, want je rijdt op de Segway de winkel uit en mag gelijk een scherpe bocht naar rechts maken.


De tour gaat door het nabijgelegen Celebration. Om daar te kunnen komen, kom je onderweg een paar stoplichten tegen en moet je met je Segway steeds een stoepafrit nemen. En eigenlijk is Segwayen (geen idee of dit een werkwoord is) helemaal niet moeilijk. Leren rijden met een Segway is makkelijker dan leren fietsen. In het begin sta je iets te verstijfd op de Segway, waardoor je last van de onderkant van je voeten krijgt. Maar je raakt steeds meer vertrouwd met een Segway. Ook het nemen van bochten gaat heel natuurlijker. Gelukkig kan de Segway niet harder dan 12,5 miles, want in ons gezin zijn wel een paar racefanaten.

    17 augustus-4

Na 70 minuten kwamen we drijfnat terug bij de winkel. Niet omdat het rijden met een Segway zo inspannend is. Integendeel, Mark en Laura willen voortaan ook naar school met de Segway. Nee, de laatste 20 minuten kwam er een onweersbui over ons heen. Natter dan nat waren we. In de winkel stonden ze ons al op te wachten met handdoeken.


En nu gaan we – helaas – de koffers weer inpakken. Morgen vertrekt ons vliegtuig om 1.36 uur vanuit Tampa naar Washington. Om 7.00 uur (Nederlandse tijd) zullen we op vrijdagmorgen weer op Schiphol landen. 

Er volgt nog een laatste blogverhaal, waarin we allemaal terug zullen kijken op onze geweldige tijd in Florida. Het schrijven van het blog kost heel veel tijd, maar de herinnering die je later hebt is onbetaalbaar. We gaan het blog zeker als boek laten printen. Bedankt allemaal voor de leuke reacties. Als we wakker waren, begonnen we altijd met het lezen van de reacties. We hopen dat we de ‘nieuwe’ Florida-gangers informatie hebben kunnen geven over Florida en misschien ook nog wat ideeën over wat je allemaal in Florida kunt doen naast het bezoeken van de pretparken. Maar er is nog zoveel meer te doen in Florida. Misschien volgend jaar weer?