Dag 16 - Busch Gardens

Busch Gardens is de naam van een pretparkengroep uit de Verenigde Staten. Hun grootste en bekendste parken liggen in Williamsburg en Tampa. Oorspronkelijk waren de parken bedoeld om reclame te maken voor de brouwerij Anheuer-Busch. In de parken kan je hun producten nog steeds proeven. Busch Gardens had vroeger de naam 'the dark continent'. Het is dan ook een park met een Afrikaans thema. Busch Gardens is een combinatie van een dierentuin en een pretpark. Naast spectaculaire roller coasters lopen er 2.700 wilde dieren in het park rond. Zowel per safari, jeep, kabellift of gewoon te voet kan je de wilde beesten van dichtbij kunnen bekijken. Maar of we nu voor de dierentuin naar Busch Gardens gingen of voor de rollercoasters, daar waren de meningen binnen ons gezin over verdeeld.

10 augustus 203

De dag startte bewolkt. We liepen nog niet naar de auto of het begon te regenen. En hoe dichter we bij Tampa kwamen, hoe harder het ging regenen. Deze keer geen tropische regenbui, maar een groot grijs regengebied. We twijfelden, rijden we door naar Busch Gardens of draaien we om. In Florida regent het toch nooit lang? Volgens internet zou het vandaag bewolkt zijn. De mevrouw in het parkeerhokje gaf ons een kaartje mee waarop stond dat het vandaag in Tampa ‘inclement weather’ was. Dat klonk niet veelbelovend, maar we zijn toch maar het parkeerterrein opgereden.

Voordat we binnen waren, waren we al nat. In de souvenierwinkel gauw een poncho gekocht. Ben en ik waren allebei zo snel dat we 14 poncho’s hadden. In Florida hoor je dan ‘no problems' en even later hadden we weer ons geld terug voor 7 poncho’s. We liepen eerst langs de apen, maar die lieten zich niet zien. Verstandige beesten, waarom ben je in een pretpark als het (keihard) regent? Dan maar eerst naar de show ‘Cirque dreams jungle fantasy’, een prachtige show vol acrobatiek. Naast een jongleur waren er verschillende acrobatische acts: ik kan met gestrekte benen ook bij mijn tenen, maar deze dames bewogen als slangen over het podium.


Toen we weer naar buiten liepen, was de regenbui overgegaan in regendruppels. De eerste rollercoasters waren ook al aan het proefdraaien. Als voorproefje liepen we langs de jachtluipaarden, om daarna naar het echte werk te gaan: ‘Cheetah hunt’: een rollercoaster die pas vanaf mei open is. Deze rollercoaster is maar liefst 4.400 feet lang. Nog nooit hadden ze zo’n rollercoaster gedaan. Overigens hoorden we dat de rest van de dag: iedere rollercoaster was geweldig (Kumba, Sheikra, Gwazi, Montu). Uiteindelijk scoorde de Kumba het hoogst, maar wat zijn ze verwend. Dat wordt thuis geen pretpark meer, want alles valt in het niet bij Busch Gardens. Voor de fervente rollercoasterliefhebbers is Busch Gardens een must. Voor de gezinsleden die niet graag in een rollercoaster gaan, is Busch Gardens een dierentuin en zeker geen attractiepark.


Zowel per safari, jeep, kabellift, trein of gewoon te voet kan je de wilde beesten van dichtbij kunnen bekijken. Veel dieren hebben we te voet bekeken. Niet alle dieren kan je zo bekijken. Met alleen de trein kun je een deel van het park bekijken waar de wilde dieren leven. De dieren bleven toch wel op een behoorlijke afstand. Vervolgens de jeep van de ‘Rhino Rally’ gepakt, een erg leuke attractie (vooral als je een chauffeur hebt die veel plezier in z’n werk heeft). We moesten ons goed vast houden, want de chauffeur liet wel even zien wat je met een jeep kunt doen. Je rijdt dan ook vlak langs de dieren.Naast de rollercoaster zijn we ook nog in Congo River Rapids gegaan, maar na ‘Popeye’ in Universal’s Island zijn we toch wel een beetje verwend. We waren helemaal voorbereid, met onze poncho’s in de wildwaterbaan (maar we werden nauwelijks nat). Of eigenlijk, we waren wel nat (maar dan door de regen). Toen we in de rij stonden voor deze attractie, kwam er weer een tropische regenbui voorbij. Wat hadden we een medelijden met de mensen die nog in de wildwaterbaan zaten. Bij een boot sprong er zelfs een kikker uit, waarschijnlijk zat er zoveel water in de boot dat de kikker ook geen verschil meer zag tussen de boot en de sloot.

Zodra er maar een onweersbui in de buurt komt, worden alle attracties direct gesloten. Het duurde toch al gauw drie kwartier voordat de attracties weer werden opgestart. Eigenlijk hadden we al besloten om naar huis te gaan, maar voordat we bij de uitgang waren, begon het weer op te klaren. We spraken af dat we bij de volgende regenbui naar huis zouden gaan (en volgende week nog eens terug zouden komen). Maar zover kwam het niet. Onderweg naar de uitgang kwamen we weer winkeltjes tegen voor Laura en Karen, lukte het zelfs niet om 1 van de 50 ringen om de hals van een fles te gooien, en belandden we in een 4D-film van Leslie Nielsen. En toen brak de zon weer door. Veel bezoekers waren al weg gegaan, waardoor er nauwelijks wachttijden waren voor de rollercoasters.


Uiteindelijk zijn we dus nog tot zeven uur gebleven. Op de terugweg nog een broodje bij Subway gekocht en nu ligt iedereen op de bank naar de filmmarathon van Criminal Minds te kijken. Morgen zien we nog wel wat we gaan doen.

Reacties

 1. ja die achtbanen zijn geweldig daar.
  hier hebben we er ook 3 in huis die er niet genoeg van krijgen.
  ik ga er niet zo graag in als ze over de kop gaan.
  zelfs Jade met haar gips pootje is in alle achtbanen geweest in busch gardens.
  wij vonden het ook een heel leuk park.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig geen narighied meer, nu nattigheid. Ook niet leuk, maar jullie zijn niet uit het veld te slaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk park is dat toch, die combinatie van pret en dier is super. Jammer van het weer, maar gelukkig bleven de attractie's open!
  Vermoeide Groetjes vanuit Nederland ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gave attracties, wil ik ook wel heen!
  Grappig om te zien dat iedereen helemaal ingepakt zit en Bryan in z'n T-shirt met zonnebril op.... Cool!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika