Dag 5 - West Orange Trail

De West Orange Trail loopt van Killarney Station tot Welch Road in Apopka. 40.000 tot 50.000 mensen per maand fietsen of skaten de West Orange Trail . De route heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een prijs van de National Department of Transportation voor een van de 25 beste Enhancement Amerika's Projects. Er zijn plannen om de Trail te verbinden met Lake Minneola Scenic Trail naar het westen en Rock Springs Kelly Park in het noorden. En er zijn zelfs plannen om de West Orange Trail verder door te trekken zodat er een regionale verbinding (bekend als de centrale Florida Loop) van 200 miles komt. Op internet vonden we de plannen wel terug maar niet of de plannen inmiddels geconcretiseerd zijn, dus vooralsnog gaan we ervan uit dat de West Orange Trail 22 miles is (en dus een fietstocht van 44 miles, want je moet ook nog terug fietsen).

0. 30 juli-1Dat betekende vandaag vroeg op staan. Om kwart voor negen vertrokken we naar Killarney Station, 23 miles van Davenport, ongeveer 35 minuten in de auto. Onderweg zie je Florida veranderen van een toeristisch gebied vol restaurantjes en winkeltjes naar een gebied van bossen. Op Killarney Station kun je fietsen huren bij Bikes and Blades. De fietsen hadden we al per e-mail gereserveerd en stonden al voor ons elkaar. Met een Groupon slechts 10 dollar per fiets per dag. De West Orange Trail start bij Killarney Station. Bij Bikes and Blades kun je nog een kaart van de fietstocht krijgen. Dit is geen fietsroute, maar geeft meer informatie over de mogelijke stops op de route. Langs de West Orange Trail liggen stations en waterpunten.

Er zijn verschillende stations. Op het ene station kun je alleen water drinken en naar het toilet gaan. Op andere stations kan je ook je banden oppompen en een flesje drinken uit de automaat kopen. Zorg dan wel dat je voldoende 1-dollarbiljetten hebt, want je kunt alleen daarmee betalen of met muntgeld. En voor de kinderen is er soms een speeltuin bij een station. Daarnaast zijn er langs de routes ook allerlei waterpunten, niet altijd met ijskoud water.


Al snel kwamen we bij een gerestaureerde brug waarmee je de Florida Turnpike oversteekt. Na ongeveer vijf miles gefietst te hebben kom je door Winter Garden. Winter Garden is een klein dorpje. In het centrum ligt een prachtige fontein waar we een poosje gezeten hebben. Op de terugreis zijn we er ook weer gestopt om een ijsje te eten.


De tocht gaat door een prachtig natuurgebied. Onderweg hebben we allerlei dieren gezien: een heleboel eekhoorns en salamanders, maar ook een gier en een armadillo.


Ook kom je langs een golfterrein. Langs de golfbaan staan hekken om de golfballen op te vangen die van de golfbaan raken. Schaduw is er op dit stuk nauwelijks. Richting Apopka begint de tocht te veranderen. Langs de kant staan verroeste vrachtwagen, dicht getimmerde huizen. Vooraf hadden we besloten dat we na 15 miles zouden omkeren, maar we wilden graag eerst nog iets eten. Pas na 18 miles kwamen we in het centrum van Apopka. Daar vonden we een McDonald’s.

Na een snackstop begonnen we aan de terugtocht.  Je fietst dus geen rondje, maar heen en terug op de West Orange Trail. De hitte en de lange tocht begonnen ons toch langzaam op te breken. Regelmatig hebben we gestopt en dankbaar gebruik gemaakt van de waterpunten. Langs de West Orange Trail zitten verder geen restaurantjes, behalve in Winter Garden en Apopka. Ruim 12 miles kan je dus alleen gebruik maken van de stations en waterpunten.

Tegen half vijf waren we weer terug op Killarney Station, 36 miles gefietst door een prachtig gebied van Florida. Op de terugreis nog even langs de supermarkt geweest om vlees voor de barbecue te kopen.

Reacties

 1. Leuk he, zo'n fietstocht. Wij hebben het vorig jaar gedaan, wel erg warm, maar je geniet wel veel meer van de omgeving, dan met de auto.
  We hebben vandaag ook een gordeldier gezien :-)
  groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een sportieve dag! Mooie foto van de armadillo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk z`n fietstocht iets heel anders dan parken ziet er erg mooi uit allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Petje af hoor om in die hitte van gisteren te gaan fietsen, maar jullie hebben wel veel van de omgeving gezien, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zo'n fietstocht. Het gaat bij ons in ieder geval op het lijstje voor volgend jaar.
  Lijkt me wel redelijk zwaar met die warmte maar daar pas je natuurlijk je tempo op aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfff... en dat in die hitte. Dat er niemand in de fontein is gesprongen (hihi).
  Ik vind het gordeldier maar eng, of is ie niet zo groot? XXX, Lien

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika