Whistler - Valley Trail

Na zeven uur rijden zijn we gisteren bij Whistler aangekomen. We hebben 80 kilometer door de bergen moeten omrijden, omdat de Highway tussen Cache Creek en Lilloet - door de bosbranden - gesloten is. We logeren in een prachtig appartement en kijken op Whistler Mountain. Op deze berg werden in 2010  een deel van de Olympische winterspelen gehouden. Er is een groot skigebied. In de zomer is Whistler een paradijs voor mountainbikers. Trails voor beginnende en ervaren mountainbikers zijn ontelbaar.

Ook wij pakken de fiets in Whistler. Met onze valavonturen in Banff in ons achterhoofd, kiezen we toch weer - wat zijn we eigenwijs - voor geen fietshelm. In Whistler loopt de Valley Trail, fiets- en wandelpaden om en door Whistler van bij elkaar 40 kilometer. De Trail gaat langs meren, parken en door de wijken van Whistler.


Wanneer we even stoppen om op de kaart te kijken, vliegt boven ons een bald eagle. Met zijn imposante vleugels zweeft de vogel door de lucht. We hopen dat de eagle neerstrijkt op een boom, maar helaas.

In Meadow Park pauzeren we even. Bij het park ligt een groot sportcentrum. Langs de rivier, met uitzicht op de bergen Whistler Mountain en Black Mountain, drinken we wat. Honden spelen in de rivier, medewerkers maaien het gras van het honkbalveld, kinderen schommelen, de Canadese vlag wappert in de wind, op een picknicktafel ligt eenzaam een paars waterschoentje.

Na een uurtje fietsen komen we bij Green Lake. Green Lake ontleent zijn naam natuurlijk aan het water. Het water is melkgroen. Op het meer is de start- en landingsbaan van de vliegtuigmaatschappij Whistler Air. Op het meer dobberen twee watervliegtuigen. Een derde vliegtuig taxiet naar de startbaan. Het duurt heel lang voordat het vliegtuig voldoende snelheid heeft en de lucht ingaat.


Na Green Lake fietsen we door naar Whistler Village, het centrum van het skidorp. Uiteraard kijken we even op Olympic Plaza. Het podium en de Olympische ringen staan er nog. We lopen door het centrum, vol restaurants en appartementen. Zou Whistler ook inwoners tellen of alleen toeristen? Bij de gondels is het topdruk. Veel toeristen gaan naar boven. Maar niet alleen toeristen, ook mountainbikes staan in de gondels of hangen in de stoeltjesliften. Overal lopen mountainbikers met de helm half op, beschermers om armen en benen, en een wedstrijdnummer op. Van 11 tot 20 augustus is in Whistler de vierde en laatste wedstrijd van Crankworx. Vandaag zijn onder meer de kwalificaties voor het wereldkampioenschap Whip-Off.


Ook wij pakken de fiets weer en verlaten de drukte van het centrum. Onderlangs de meren fietsen we weer naar ons appartement in Whistler Creekside. Morgen vertrekken we naar ons laatste vakantie-adres in Vancouver.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika