Snorkelen

Playa Chica
In de buurt van het oude dorpscentrum van Puerta del Carmen ligt een klein strand. Voor ons is Playa Chica ongeveer vijftien minuten lopen. Het strandje ligt aan een baai gevormd uit lava. Op het strand zit een duikschool en een klein zaakje waar frisdrank en ijsjes gekocht kunnen worden. Playa Chica is de perfecte plaats om te leren snorkelen. Vanaf het strand lopen we zo de rustige zee in.  De zandbodems zijn niet meer dan 10 meter diep. Het water is ongelooflijk helder.


We snorkelen langs de rotsachtige riffen. Veel vissen, die we op Bonaire hebben gezien, leven hier ook: doktersvis, papegaaivis, zandvis, grommer, platvis, zee-egel. De vissen zijn misschien minder kleurrijk, maar het onderwaterleven is prachtig. De temperatuur van het water is lekker als we door zijn. In het water wisselen koude en warme stromingen elkaar af.

Helaas hebben we problemen met de (onderwater)camera. Eerst beslaat het venster van de camera. De foto's worden fletser. Toch lukt het ons nog om een zeester op de foto te krijgen. De zeester ligt vlak onder de kust. Toeristen tillen de zeester uit het water en leggen de anemoon op de rotsen. We leggen de zeester weer terug in het water. De zeester is hard. Toch leeft de zeester. We zien dat een van de armen zich aan de rotsen kromt.

En dan stopt de camera er helemaal mee. Juist als we boven een kleine octopus zwemmen. We zwemmen een poosje met de octopus mee. Regelmatig speurt de octopus op de zandbodem naar een prooi. Wanneer we wat zoutwater uit de snorkel laten lopen, zijn we de octopus kwijt.

Playa Papagayo
Op een van onze wandelingen ontdekken we het strand Papagayo, een van de zeven stranden langs de Punta Pagayo. We rijden er met de auto heen. Op een rotonde met palmen slaan we linksaf, een onverharde weg op. Kilometers lang rijden we door kuilen en over hobbels. Onderweg passeren we nog een soort tolhokje, waar we 3 euro betalen. Ieder strand heeft een eigen parkeerplaats. De parkeerplaats van Playa Papagayo ligt helemaal achteraan.

We lopen de trap af, links van het restaurant. Het is best wel druk en toch is het heel ontspannen. In de zee liggen veel rotsen en kleine steentjes. Met waterschoenen is het wel zo makkelijk om de zee in te wandelen. Het onderwaterleven lijkt op het onderwaterleven op Playa Chica. De vissen zijn wel groter. We genieten weer volop, helaas geen foto's meer.

Na het snorkelen blijven we nog uren op het strand. We zitten in het rustige zeewater, zonnen op het strand. Ons favoriete (snorkel)strand.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire