Knysna Heads


‘s Ochtends worden we verrast met een heerlijk ontbijt. Om 9 uur brengt een medewerker van het kleinschalige vakantiepark een mand met croissants, muffins, muesli, appels, beleg en vruchtensap.

Het is weer prachtig weer, een heerlijke dag om de prachtige Knysna Lagoon met een kano te bezoeken. We rijden naar het centrum van Knysna en via de brug op Long Street naar Thesen Island. Op het eiland zit Water Club, waar we een tweepersoonskano huren. De huurprijs is 360 Rand voor 2 uur.We kanoën eerst door de waterstraten van Thesen Island, voordat we de lagoon opvaren. Het is nog eb, het water staat laag. Zo laag dat we moeten oppassen om niet vast te raken. De stroming, golfslag en wind wordt sterker nadat we om Thesen Island zijn. We kunnen de opening bij Knysna Heads al goed zien. Door wat dichter langs de grasvlaktes – een prachtig gebied voor allerlei vogels – te kanoën, komen we met een lichte inspanning bij Leisure Island. Vanaf daar kanoën we met de stroming mee terug naar het verhuurbedrijf.

Op vijf minuten rijden ligt het winkelcentrum Woodmille Lane. We rijden nog even naar de supermarkt en halen boodschappen voor de komende twee dagen. In onze lodge lunchen we.

Na de lunch rijden we naar Knysna Heads. Het uitzicht is prachtig. De Indische Oceaan komt - door de nauwe toegang van twee heuvels (Eastern Head en Western Head) - uit in de Knysna Lagoon. Hoge golven en een sterke stroming zorgen voor prachtige natuurplaatjes. Kayakkers trotseren het natuurgeweld en peddelen steeds dichter naar de ‘mouth’ van de Heads tot een hoge golf hen overspoelt. Ze komen weer boven en draaien snel om. Met de stroming mee zijn ze al gauw weer uit ons zicht.


In het merengebied leeft het Knysna zeepaardje, het meest bedreigde zeepaardje ter wereld. Er is een internationaal kweekprogramma opgestart om deze soort in gevangenschap verder te kweken.

Op ons terras eten we rijst met biefstuk en salade en genieten van het uitzicht op de Knysna Lagoon. De zon gaat langzaam onder.Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika