Onze snorkeltochten op Curacao

In het weekend snorkelen we op twee stranden. Ook in Curacao liggen de snorkellocaties aan de westkant van het eiland. De beste - en minder toeristische - snorkellocaties liggen ten noorden van Willemstad. Vanuit de wijk Jan Thiel is dat al gauw meer dan een uur rijden. We kiezen daarom voor Jan Thiel Beach en Sea Aquarium Beach.

Sea Aquarium Beach
Sea Aquarium Beach is een aangelegd strand. In 2012 is het strand helemaal verbouwd. Er is een boulevard aangelegd met winkels en een nieuw Mambo Beach.

Op zaterdag gaan we naar Mambo Beach. Inmiddels hebben we weer internet en kunnen we pas weg nadat de etappe van de Tour de France is afgelopen. Gelukkig leven we hier zes uur eerder, dus om half twaalf 's ochtends rijden we weg. Het is nog niet zo eenvoudig om het strand te vinden. Sea Aquarium staat wel op de borden, maar onduidelijk is waar de 'beach' is. Uiteindelijk parkeren we onze auto op een groot - gratis - parkeerterrein en lopen de andere toeristen achter na.

We komen op een boulevard met  bars, restaurants, winkels en watersportfaciliteiten. Het is heel stil op de boulevard. Af en toe gaat een strandganger iets te kopen en/of te drinken halen, maar in de winkels zien we nauwelijks mensen. Beneden ligt het zandstrand. Ook daar is het rustig. Het strand staat vol met palmbomen en ligbedden. In de zee ligt een golfbreker. Het zeewater is daardoor wel heel rustig, ideaal om in te zwemmen. Het ziet er wel mooi uit, maar ergens klopt het niet. We missen de rauwe, rotsachtige en natuurlijke stranden van Bonaire. Onder een palmboom kiezen we een plekje uit. Direct staan er twee dames bij ons, een dame vraagt 15 Naf  voor drie ligbedden en de andere dame 6 Naf per persoon voor de toegang tot het strand.

We gaan eerst snorkelen. Vanmorgen hebben we - op advies van een duikinstructeur - onze snorkelbrillen ingesmeerd met tandpasta. De tandpasta hebben we pas in de zee weer uitgespoeld. De brillen beslaan daardoor minder. Het water is heel troebel. Eigenlijk pas bij de golfbreker is het zicht beter en zien we weer de bekende rifvissen. Wel veel minder vissen en vaak de jonge versie. De grote rifvissen zitten waarschijnlijk aan de andere kant van de golfbreker. Daar is het te veel gevaarlijk om te zwemmen. De golven beuken hard op de golfbreker.


We snorkelen een poosje en gaan daarna luieren op onze strandstoelen met een tijdschrift. Aan het einde van de middag kopen we ons eerste ! (yoghurt)ijsje en rijden nog even langs de supermarkt Vreugdenhil. In tegenstelling tot de Nederlandse Van den Tweel heeft deze Spar-supermarkt een meer Amerikaanse uitstraling met een groot assortiment. En voor de Nederlanders onder ons, duidelijk goedkoper.

Jan Thiel Beach
Op zondag bezoeken we Jan Thiel Beach. We blijven daar maar twee uurtjes. Dit is echt het strand 'zien en gezien worden'. De ligbedden staan in rijen opgesteld, netjes naast elkaar. Met onze AH-boodschappentas voor de zwemspullen en een www.veiling.nl-bril van 5 euro voelen we ons niet thuis.

We snorkelen in de baai en zien weer de bekende rifvissen. De zandvis kregen we op Bonaire niet goed op de foto. Dat lukt deze keer wel. Maar we kunnen ook blikjes fris, flesjes bier, flessendoppen en zelfs een zak met kiezelstenen van de Gamma op de foto zetten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika