Dag 14 - Universal’s Island of Adventure

Vakantie of niet, om half zeven vanmorgen ging de wekker. We wilden graag naar Universal’s Island of Adventure, en in het bijzonder ‘The wizarding world of Harry Potter’. Om half acht draaiden we de parkeergarage in. En toch waren we niet eens de eerste. We hadden het plan om eerst naar Harry Potter te gaan en daarna de rest van het park te gaan bekijken. Waarschijnlijk is het nog een beter plan om juist eerst de rest van het park te bezoeken, want iedereen gaat eerst naar Harry Potter. Maar ons plan pakte ook best goed uit.


We bezochten eerst ‘Zweinsveld’. De jongens doken gelijk de Dragon Challenge in. Met een wachttijd van vijf minuten een buitenkansje. Het buitenkansje werd nog leuker omdat ze aan het einde van de rit vast kwamen te zitten waardoor ze alle drie een fastpass kregen. Met die pas zijn ze later op de dag The Incredible Hulk Coaster in geweest. Daarna zijn we in de rij gaan staan voor ‘Harry Potter and the Forbidden Journey’. Het was half negen en toen al een wachttijd van 45 minuten. Toen we de attractie uitkwamen, was de wachttijd al opgelopen naar twee uur. Het wachten is niet echt vervelend, zodra je Zweinstein binnen stapt. Je komt in de wereld van Harry Potter zoals je die uit de film kent: bewegende schilderijen, de hersenpan, de sorteerhoed, de kamer van Perkamentus. De attractie zelf is prachtig gemaakt, toch wel het hoogtepunt van de dag. Later op de dag hebben we ook nog ‘The Amazing Adventures of Spider-Man’ bezocht, een vergelijkbare attractie waarbij je met een 3D-bril op de avonturen van Spider Man volgt. Op zich ook heel leuk gemaakt, maar wel enigszins gedateerd, zeker als je de attractie vergelijkt met the Foribidden Journey. Overigens liep de 3D bij ons karretje niet helemaal goed, waardoor we direct nog een tweede keer mochten.


Verder hebben we een heleboel waterattracties gedaan. We begonnen met ‘Jurassic Park River Adventure’. In een boot vaar je rustig door Jurassic Park totdat de boot het verboden gebied binnenvaart. Aan het einde van de attractie val je naar beneden en dat geeft wat spetters. Vervolgens zijn we naar ‘Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls’ gegaan, een wild-waterboot die op het eind van de rit een enorme snelheid heeft en echt door het water schiet. Met z’n zessen gingen ze deze attractie in, want iemand moet toch de foto’s maken? Al redelijk nat kwamen ze uit deze attractie, maar moeder was nog niet nat, dus op naar ‘Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges’. Daar was maar een wachttijd van vijf minuten. Na afloop begrepen we wel waarom. Je doet deze attractie maar een keer: drijfnat kwamen we eruit. Bezoekers die deze attractie gedaan hadden, waren de rest van de dag te herkennen. Volgens mij druppelden we een uur later nog. Nadat Nick Karen had ingesmeerd met zonnebrandcrème, kon hij zijn handen wassen met het water dat uit Karen haar t-shirt kwam. Maar de attractie is wel erg leuk. Het lijkt alsof sommige het water kunnen ontlopen, maar iedereen komt aan de beurt. Niemand komt er droog uit.


Ook hebben we nog twee shows bekeken. Tussen de middag zijn we naar ‘Mat Hoffman’s Aggro Circus’ geweest. Een kwartier voor aanvang van de show kan je al naar binnen en worden filmpjes getoond over mislukte en geslaagde sprongen. Daarna laten aggro-atleten op skateboard, inline en fiets zien wat zij op een half-pipe kunnen. De meeste indruk maakte toch wel de motorcrossers die in de ‘Globe of death’ rond raceten alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.


Aan het einde van de dag zijn we nog naar de stuntshow ‘The Eight Voyage of Sindbad’ geweest. Op zich een leuke show met mooie stunts maar het verhaal is niet helemaal voor kinderen boven de 14 jaar.

Om zes uur vertrokken we van het park. In de auto gauw de natte schoenen en sokken uit. Morgen een rustige dag om de gerimpelde voeten weer wat rust te geven. Misschien ‘s middags nog naar Aquatica.

Reacties

 1. Zo te zien hebben jullie toch wel redelijk wat zon gehad...Altijd erg fijn want je zal toch ook een keer moeten opdrogen ;-)
  Blijven toch wel mijn favorieten hoor Universal en IOA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja hij blijft leuk die popeye.
  wij deden hem gelijk in de ochtend en dan hadden we de hele dag om droog te worden.
  en de forbidden journey wat een geweldige attractie wij hebben er lang voor moeten wachten maar het was de moeite waard.
  geniet van aquatica maar als ik jullie was zou ik er s`morgens heen gaan meer kans op een bedje in de schaduw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een natte toestand! Filmpje zat er zeker niet in? (hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dag, Onze kids gingen met regencapes aan in een attractie waar ze nat van werden. Eerst moesten wij er hard om lachen, maar uiteindelijk toch wel slim van ze. Veel plezier in Aquatica.

  Groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika