donderdag 4 augustus 2011

Dag 10 - Heart of Florida

De vakantie krijgt plotseling een andere wending. Ben ligt in het ziekenhuis. Gisterenmiddag werd hij weer steeds moeier. En vannacht gloeide zijn hoofd helemaal. Vanmorgen stond hij op en kreeg een aanval en verloor tijdelijk het bewustzijn. Een half uur later stond de ambulance voor de deur. Na een kort onderzoek namen zij hem mee naar het ziekenhuis Heart of Florida. Wij mochten niet mee met de ambulance.

En niemand anders heeft een rijbewijs. Wij wilden een taxi bellen, maar sinds gisterenmorgen hebben wij geen telefoon en internet meer. Een taxibedrijf via internet opzoeken lukte dus niet. Gelukkig kwam er net een jogger langs ons huis, die ons direct hielp. Wat een geluk dat er niet alleen toeristen op Highgatepark logeren, maar veel woningen ook gewoon dagelijks bewoond waren. Zij belde een taxi voor ons. Een half uurtje waren wij ook in het ziekenhuis, 10 miles verderop.

Bij binnenkomst begon het invullen van de formulieren. Ben had al allerlei onderzoeken achter de rug, de uitslagen waren goed. Dat betekende wel dat Ben de nacht in het ziekenhuis voor observatie moet doorbrengen. Hij verhuisde van de ER naar zaal 200, verdere behandeling door de neuroloog. Contact gehad met de ANWB, die vervolgens contact legt met SOS International en DSW. Vervelend was wel dat de hulpverleningsinstanties (nog) geen factuuradres wilde geven aan het ziekenhuis. Ook na een tweede poging door het ziekenhuis gaven ze de informatie niet. Het ziekenhuis kwam vervolgens met een eerste factuur voor $ 6.466,48 die we moesten betalen. En dat waren de kosten voor de onderzoeken tot nu toe. Een tweede factuur komt nog. Maar het belangrijkste is dat Ben weer beter wordt.