Western Amerika

Vandaag hebben we een reisdag van 400 kilometers op het programma staan. Misschien wel goed na de prachtige, maar wel inspannende wandeling van gisteren. We zijn een beetje stijf, heel voorzichtig uitgedrukt. We rijden naar het plaatsje Newport, dat tegen de grens van Idaho ligt. Bij de autohuur hebben we gekozen voor het pakket ‘Silver inclusive’, zodat we allebei vandaag een stuk kunnen rijden. De afgelopen dagen in het rustige, nationale park al steeds kleine  stukjes geoefend. Rijden met een automaat is toch wel even wennen.Al snel komen we in Winthrop. De gemeente wilde graag meeprofiteren van de toeristen die het nationaal park bezochten en besloot dat alle gebouwen langs Main Street negentiende-eeuwse gevels moesten hebben. Ook werden in frontier-stijl boardwalks aangelegd. Zo hoopte de gemeente toeristen aan te trekken. En dat is gelukt. We zijn al om kwart over 9 in het plaatsje en we zijn al niet de enige toeristen. De winkeltjes zijn nog niet open. We lezen op een bordje dat de winkel misschien om 10 uur open gaat, soms wat eerder, meestal wat later. En aan het einde van de middag sluit, maar meestal …. inderdaad eerder dan de sluitingstijd. Heerlijk, ontspannend werken bij zo’n winkel. We wandelen kort door Main Street en maken een paar foto’s.

Voorbij Twisp slaan we linksaf, de State Highway 20 weer op. De 20 loopt van oost naar west door Washington en komen we op onze vakantie nog wel vaker tegen. We rijden door een heuvelachtig landschap. Bossen en open vlaktes met grazend vee wisselen elkaar af. In de vallei staan kersen- en red deliciousboomgaarden. Brievenbussen van de verspreide bewoners staan in een rijtje langs de weg. We spotten de eerste bald eagle die boven een rivier speurt naar een prooi. Het is een dunbevolkt gebied met veel ranches en een paar dorpen, die hun naam danken aan de Indianen die vroeger in dit gebied woonden: Okanogan, Tonasket, Wauconda.


Na 2,5 uur stoppen we in het plaatsje Republic en gaan op zoek naar de historische Northern Inn. Republic is een kopie van Winthrop of eigenlijk is Winthrop een kopie van Republic. Republic is nog een authentiek Western-dorpje. We zijn terug in de tijd, begin 1900. Paard en wagen staan voor het hotel geparkeerd. Ieder moment verwachten we vermoeide mijnwerkers, met zwarte vegen op het gezicht, en hun pikhouweel in de rechterhand dragend, uit een zijstraat te zien komen.

Na Republic wordt de 20 verder aangeduid als de Sherman Pass Scenic Byway. Deze is 65 kilometer lang en loopt door tot Kettle Falls. We doorkruisen het zuidelijke gedeelte van het Colville National Forest. In deze bossen leven veel wilde dieren. We zien een gezinnetje wilde kalkoenen de weg oversteken. Op een trappetje van een stacaravan zit een - voor ons onbekende - grote vogel z’n veren schoon te maken. En in de berm ligt een aangereden hert.

Bij Kettle Falls steken we de Columbia river over en rijden in zuidelijke richting naar Newport. We logeren bij Penny’s Place on the River. De bed & breakfast ligt nog net in Washington. Een paar straten naar het oosten wonen de inwoners in Idaho. De staatsgrens loopt door Newport heen. Toch wel lastig met een uur tijdsverschil in beide staten.

Reacties

  1. Wow vang zo'n wilde kalkoen dan kan je thanksgiving vieren daar. Wel al veel kilometers afgelegd dus.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire