Onderweg naar het vliegveld

Na het ontbijt pakken we onze koffers in en verlaten ons hotel. We vervolgen onze route over de R62 en rijden door Calitzdorp, de porthoofdstad van Zuid-Afrika. Overal kunnen we port proeven.
Buiten Calitzdorp ligt een vuilstortplaats, waar kinderen en bejaarden zoeken naar bruikbare spullen.

Onderweg passeren we kleine dorpjes met prachtige namen als Opsoek, Bergsig, Hoeko en Plathuis. Net voorbij Ladismith gaan alle auto's vol in de remmen. Een groep bavianen steekt de provinciale weg over. Ze trekken het prikkeldraad van het hek uit elkaar en klauteren er tussen door.


Net voorbij Barrydale  stoppen we bij Ronnies sexshop. De naam doet anders vermoeden, maar het is het meest populaire wegrestaurant van Zuidafrika. Het verhaal gaat dat het wegrestaurant niet zo goed liep, totdat vrienden in een melige bui ‘sex’ tussen ‘Ronnies’ en ‘shop’ verfden. De omzet verdriedubbelde, terwijl het nog steeds een winkeltje is waar ijsjes, frisdrank, bier, patat (en inmiddels ook t-shirts met de opdruk Route 62 of Ronnies sexshop) gekocht kunnen worden. Om de winkel later toch een meer erotische lading te geven, hangt het plafond vol met bh’s, in alle maten, kleuren en soorten. In de hal van het toilet hebben bezoekers teksten op de wanden geschreven. Andere wanden zijn vol beplakt met visitekaartjes. Ook Ben kan het niet laten en steekt een visitekaartje van Leo Ringelberg onder een vlag.

Tegen 13.00 uur zijn we in Montagu. Montagu is een klein plaatsje met niet meer dan 15.000 inwoners. We logeren in Montagu Vines. Het bed & breakfast heeft acht kamers en ligt in het midden van een grote privétuin, met een schitterend uitzicht op de bergen.

Nadat we zijn ingecheckt, lopen we via de Lover's Walk door de Kogmanskloof. We lopen langs de Klipspringer cabin, een overnachtingsplek voor wandelaars, en slaan rechtsaf. Nadat we nog een stukje van de Bloupunttrail hebben gewandeld, keren we om. 's Avonds eten we bij Ye Olde Tavern en checken alvast in voor de terugreis. Morgen sluiten we onze vakantie af met een wijn- en kaasproeverij bij Fairview in Paarl.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Onze snorkeltochten op Bonaire

Op weg naar Noord-West Amerika