dinsdag 2 augustus 2011

Dag 8 - Little Toot/Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays

Vandaag gingen we dolfijnen spotten in Clearwater met Little Toot. Little Toot is een soort van sleepboot. Vanwege zijn vorm kan de boot een spoor in het water maken waarin dolfijnen het leuk vinden om in te spelen. We combineerden de boottocht met een honkbalwedstrijd van de Tampa Bay Rays tegen de Toronto Blue Jays in het stadion Tropicana Field in het nabijgelegen Saint Petersburg.

Tegen twaalf uur waren we in Clearwater, een autorit van 87 miles. Clearwater ligt aan de zee, waardoor de temperatuur aangenaam aanvoelt. De wind is 'frisser'. De boot vertrok om 13.00 uur, zodat we nog even rond konden wandelen in de haven. Naast alle privĂ©-speedboten (Monaco is er niets bij) lagen er allerlei boten voor de toeristen, van een Jawsboot tot een piratenboot.  Huren van speedboten en jetski’s is ook mogelijk.  Je kunt ook mee met een vissersboot. De gevangen vis wordt bij terugkomst voor je gebakken. De eerste afgesneden viskoppen lagen al op de kade, brrrrr.


Met Little Toot kunnen 20 tot 25 mensen mee. Het eerste half uur genoten we van het uitzicht.kleine eilandjes waar surfers even op aanmeren, prachtige huizen langs het water, onder meer van van Sylvester Stallone en Hulk Hogan. Maar wij kwamen voor de dolfijnen. Na een half uurtje zagen we in de verte twee dolfijnen. Wat Little Toot ook probeerde, de dolfijnen wilden niet dichterbij komen. Uiteindelijk verdwenen ze onder water. Vrij snel daarna zagen we weer drie dolfijnen en wat er toen gebeurde was zo bijzonder. De dolfijnen kwamen naar de boot, zwommen onder de boot, voor de boot, links van de boot, rechts van de boot. Ze sprongen omhoog en doken weer onder. De ene sprong was nog mooier dan de ander. Met een schuin oog keek de dolfijn naar ons: hebben jullie wel gezien wat ik kan? De volgende liet zien dat de snelheid van de boot geen enkel probleem was. En dan ging de derde dolfijn weer. We renden van de ene kant naar de andere kant van de boot. Geen idee wie er meer plezier hadden: de dolfijnen of wij? We hebben geen aandelen, maar Little Toot is een aanrader. Omdat de boot zo klein is en heel laag in het water ligt, kunnen de dolfijnen zo dichtbij je komen. Met woorden is niet te beschrijven hoe bijzonder de boottocht van vijf kwartier was, het filmpje en de foto's vertellen alles.Daarna zijn we nog even het strand opgelopen en de zee in geweest. Het zeewater is heerlijk van temperatuur. We waren ook nog even onder een parasol gaan zitten, verbaasd dat dit hier gratis was. Maar onze verbazing veranderde opnieuw in een andere verbazing. Na een half uurtje kwam de strandwacht vertellen dat we $ 10 mochten afrekenen. Maar we mochten tot 17.00 uur blijven zitten, meer kon hij niet voor ons doen. De kinderen snel onder de andere parasol uitgetrokken, we blijven natuurlijk toch Nederlanders.


Daar hebben we maar geen gebruik van gemaakt. We moesten nog wat eten. Dat hebben we in Tropicana Field gedaan. Nooit geweten dat er zulke lange hotdogs zijn.


Het stadion is enorm, drie verdiepingen met straten vol winkeltjes en foodcourts. We zaten op de 2e ring, aan de lijn van slag naar eerste honk. Langs het veld zitten allemaal Amerikanen met een honkbalhandschoen, klaar om de foutballen te vangen. De ballen komen ook net zo gemakkelijk in de 2e of 3e ring, maar tot teleurstelling van de kinderen niet onze kant op.

De wedstrijd begon om 19.10 uur. Voor de honkballiefhebbers, Toronto won met 3-1. In de laatste inning was het nog spannend met twee man van Tampa op de honken, maar de slag was net te kort voor een homerun en de bal werd gevangen: derde uitje.


Voor de niet-sportliefhebbers, tussen de innings en bij het wisselen van veld is er volop amusement. Naast reclame worden spelletjes met het publiek gedaan: memory met Tampa-spelers, balletje-balletje met honkbalpetten en -ballen, zoek met de camera binnen 20 seconden de mascotte in het publiek. Ook werd een filmpje met honkbalbloopers getoond en was er een computerrace tussen frisdranken (?).

Op dinsdag is het bingoavond. Bij de ingang hadden we allemaal twee bingokaarten gehad met daarop hele vreemde cijfer-lettercombinaties. Er worden geen bingoballetjes getrokken, nee de slagbeurten worden vertaald in bingocombinaties.  In het begin heb je geen idee wat je aan het doen bent maar langzamerhand begrijp je de combinaties en weet je zelf al wat de combinatie direct na de slagbeurt wordt. Als een speler bijvoorbeeld vier keer wijd had, dan kon je de letter K op je bingokaartje omcirkelen, een homerun zonder spelers op de honken HR, een homerun met een speler op de honk HR2 etc., een gevangen slag over het derde honk F3 en zo waren er een heleboel combinaties. Een keer was de combinatie 6-4-3: een shortstop met spelers op het 2e en 1e honk. Jammer dat er bij de 5e inning al 50 winnaars waren en de bingo afgelopen was.


Het was een geweldige dag die we niet gauw zullen vergeten. Tegen twaalf uur waren we weer thuis. Morgen doen we het weer rustig aan. Bedankt voor alle beterschapswensen, Ben knapt langzaam op. De koorts blijft weg, maar hij is wel erg moe.