Prince Rupert

Nog in bed horen we de Nieuw Amsterdam al aanleggen in de haven van Prince Rupert.  We zijn weer terug in Canada. Het tijdsverschil met Nederland wordt weer een uur minder. Op de British Columbia’s North Coast, aan de rand van de wildernis en beschermd door eilanden langs de Inside Passage, ligt Prince Rupert. Prince Rupert wordt ook wel de Stad van de regenbogen genoemd. Als de meest regenachtige en meest bewolkte stad van Canada, is Prince Rupert de perfecte omgeving voor regenbogen. Daarnaast is Prince Rupert ruimdenkend en is er een actieve LGBTQ-gemeenschap.

We hadden dolgraag een grizzly beartour gemaakt naar Khutzeymateen Provincial park, het enige grizzlyberenreservaat van Canada in een dichtbegroeid regenwoud. Het is het perfecte leefgebied voor grizzlyberen. In het reservaat leven ongeveer 60 grizzlyberen. Helaas, de beren nodigen de toeristen in de maand mei alleen uit voor een bezoekje op zaterdag. 

Nog voordat we het schip kunnen verlaten, de zuster moet eerst toestemming geven, gaat het noodsignaal: 7 korte en 1 lange toon. Het schip zinkt. Passagiers moeten naar de reddingssloep geleid worden. In de paniek, die ontstaat springen passagiers over boord. In de machinekamer woedt een brand. Gelukkig is het maar een oefening voor de bemanning. Wij kunnen gewoon aan land gaan. 

Een paar cruisekilo's minder en weer zo goed als opgeknapt, zo snel kan het gaan met medicijnen, gaan we lekker wandelen. Vlakbij de pier starten verschillende wandelingen. Eerst gaan we linksaf en lopen de Rushbrook Trail. De wandeling loopt langs het water. Wildlife houdt zich nog verscholen, op een paar roofvogels na. 


We lunchen weer op het schip. Na de lunch gaan we rechtsaf. Walvissen, zeehonden, bald eagles, elanden etc. verwachten we in deze regio, maar slangen. In het gras krioelen twee slangen over elkaar. Een lokale bewoner staat erbij. Blijkbaar laat hij zijn slangen uit, in plaats van zijn honden. Hij tilt de slangen op. ‘Ik moet opschieten’, zegt hij. ‘Ander mis ik mijn boot.’ Hij tilt de slangen op, gooit ze over zijn schouder en loopt er mee weg. Enigszins verbaasd kijken wij hem na.

Vorige dag     Volgende dag


Reacties

  1. Gelukkig ben je opgeknapt.

    Mooi stukje Canada. Prince Rupert hebben wij alleen als stop voor de overtocht gedaan dus hebben niks gezien van de stad zelf. Leuk om dit stukje zo mee te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je weer bent opgeknapt.
    Toen ik las van die scheephoorn dacht ik echt wtf..........totdat ik verder las dat het een oefening was haha

    Die slangen.. ieuwww

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dacht ik ook Astrid @ gelukkig vals alarm ‼️

      Verwijderen
  3. Fijn dat je weer snel opgeknapt bent. Die bald eagles blijven er wel mooi uit zien. Mooi voor je geposeerd. Toch liever mickie als huisdier dan een paar slangen zeker :p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo blij dat je weer opgeknapt ben en heerlijk weer buiten in het zonnetje en heerlijk gewandeld 😘 ma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Golden Circle (dag 1)

Onze snorkeltochten op Bonaire

Zuid-IJsland (deel 4)