Posts

Posts uit juli 14, 2012 weergeven

Arena Football

Afbeelding
We hebben tickets voor een Arenafootballwedstrijd. De competitie loopt van maart tot en met juli. Tampa Bay Storm speelt tegen New Orleans VooDoo. Storm maakte bij winst nog kans op een plaats in de play-offs van de American Conference.

Arena Football is een aangepaste versie van American Football. In tegenstelling tot American Football wordt Arena Football in de zaal gespeeld. Het speelveld is net zo groot als een ijshockeyveld, vijftig yard met een endzone van acht yard. Er zijn geen uitlijnen. Om het speelveld staan (zachte) kussens waar de spelers regelmatig in en meer over belanden. Aan het einde van beide velden hangen grote netten die ook onderdeel zijn van het spel. Per team staan acht spelers in het veld. Ieder team heeft een aanvals- en een verdedigingsploeg. De wedstrijd duurt 4 x 15 minuten aan speeltijd. De sport wordt in Amerika in competitieverband gespeeld vanaf 1987.

Na onze dagelijkse zwembaantjes, zonnen en de lunch reden we naar Tampa. Het stadion ligt in het hav…

Tampa/Arena Football

Het verslag van ons bezoek aan Tampa en de Arena Footballwedstrijd staat aan het eind van de middag (Nederlandse tijd) op ons blog. We komen vanavond weer laat thuis ……