donderdag 8 maart 2012

Tickets voor Arena Football

Vorig jaar zijn we naar een honkbalwedstrijd geweest in St. Petersburg. De wedstrijd was niet echt spannend, maar alles wat er omheen gebeurde was des te leuker. Ook deze vakantie willen we graag een Amerikaanse sportwedstrijd bezoeken. Helaas zijn bijna alle sportcompetities in juli al afgelopen, tot we gisteren op het Florida Forum over Arena Football lazen.

cecf102910e8f1466bc4e2ee5b813568_w640Arena Football lijkt heel veel op American Football. De sport wordt indoor gespeeld op een kleiner veld (50 yards in plaats van 100 yards). Daardoor is het spel sneller. In het veld staan acht spelers. De wedstrijd bestaat uit vier 'helften' van een kwartier met vier pauzes van een kwartier. De klok wordt regelmatig stil gezet, dus je mag er wel de hele avond voor uittrekken.

De competitie begint op 16 maart. De laatste wedstrijden worden gespeeld op 21 juli. En ja hoor, als wij er zijn, speelt op 14 juli Tampa Bay Storm thuis tegen New Orleans Voodoo. We hebben gelijk tickets gekocht.

En om in de stemming te komen van de Amerikaanse sportwedstrijden, gaan we in april naar de show van de Harlem Globe Trotters in Almere. We krijgen steeds meer zin.