Problemen met de vlucht

Na een stormachtige nacht op de Stenaline Hollandica van Harwich naar Hoek van Holland en 19 uur vertraging bij een vlucht naar Barcelona, nu de reis van en naar Orlando niet helemaal zonder zorgen .…. Was bij de stedentrips in januari en februari de natuur de ‘boosdoener’, nu lijken er weer problemen te zijn bij Aer Lingus.

Op 7 september hadden we de vlucht naar Orlando – met een overstap op Dublin – geboekt. Begin november kregen we per e-mail van Aer Lingus een nieuw bevestigingsbericht dat we zonder te lezen opgeslagen hebben. Achteraf misschien dom, maar daar kopen we nu niets voor.

Nu het op het werk en privé weer wat rustiger wordt, dit weekend begonnen met de voorbereidingen van onze tweede reis naar Florida. Eerst maar even opgezocht hoe laat we nu precies weer vliegen. Na de bevestigingsmail van 8 september gelezen te hebben, toch ook maar even gekeken wat er dan in de mail van 1 november stond. En tot onze grote schrik, waren de vluchtdagen gewijzigd. En zo gewijzigd, dat we op 5 juli naar Dublin en op 3 juli van Dublin naar Orlando vliegen. Dat gaat niet lukken. En ook de terugreis is niet optimaal (voorzichtig geformuleerd): op 24 juli van Orlando naar Dublin met een tussenstop van 2,5 dag want we vliegen pas op 27 juli naar Amsterdam.

Na wat speurwerk op internet blijkt dat Aer Lingus de donderdagvluchten naar Orlando heeft geschrapt. Inmiddels alvast per e-mail contact opgenomen met de Amsterdamse vestiging van Aer Lingus met de vraag of we dan heen en terug op dinsdag kunnen vliegen met een aansluitende terugvlucht naar Amsterdam. Gelukkig is onze villa nog beschikbaar, dus daar lijkt wel een mouw aan te passen.

Aer Lingus zou volgens berichten op internet op zoek zijn naar investeerders en kapitaal. Zouden de financiële problemen bij Aer Lingus reden zijn voor het schrappen van vluchten? Probeert Ryanair opnieuw Aer Lingus over te nemen? Ryanair heeft al een belang van bijna 30 procent in Aer Lingus maar zag twee eerdere overnamepogingen mislukken door politieke tegenstand. Steekt de Europese Commissie hier opnieuw een stokje voor? Maar voor ons nog belangrijker: vliegen we begin juli wel naar Orlando?

Reacties

  1. Jullie zijn toch niet voor een gat te vangen? Wedden dat daar toch nog een hele fijne oplossing voor komt? Wij duimen in ieder geval voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe herkenbaar, die wijzigingen tussendoor van die luchtvaartmaatschappijen. Dan voel je je opeens erg machteloos. Komt vast helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire