vrijdag 5 augustus 2011

Dag 11 - Improviseren

Bedankt voor alle lieve reacties. Ben knapt langzaam op. Waarschijnlijk door de overgang van het Nederlandse weer naar het vochtige weer in Florida heeft Ben bronchitis gekregen. Hij krijgt daarvoor antibiotica. Omdat hij ook buiten bewustzijn is geweest waarbij zijn lichaam schokkende bewegingen maakte, ligt hij op de afdeling neurologie. De arts wil nog verder onderzoek doen naar een mogelijke epilepsie-aanval. Daarover is overleg met Nederland. Zelf denken we eerder dat hij is flauw gevallen.

Als ‘echte Amerikanen’ waren we al helemaal gewend aan betalen met de creditcard. We hadden dus niet heel veel contant geld. Door de storm werkte het creditcardapparaat in de taxi niet, waardoor we ‘s avonds na vijf taxiritten nog $ 8 in de portemonnee hadden zitten. Wel bijzonder dat de prijs per rit soms $ 10 scheelden, maar we gaan ons daar nu niet over druk maken. In eerste instantie had ik het plan opgevat om na het bezoek aan Ben de taxi te laten stoppen bij de Publix, daar geld te pinnen en wat kleine boodschappen te doen, en dan naar huis te lopen. De verhalen van de taxichauffeur weerhielden me daar maar van. Nog niet zo geleden was een man daar door een slang gebeten. En omdat het in Florida al rond half negen donker begint te worden, leek mijn plan toch niet zo’n goed plan.


Vanmorgen zijn Bryan en ik samen gaan wandelen naar de Publix, een wandeltocht van 1,8 miles. Een deel van de wandelroute loopt langs de US-27. Auto’s en vrachtauto’s razen daar met 55 miles per uur voorbij. Een voetpad ligt er niet. Met lege rugzakken, sokken en sportschoenen aan (voor het geval we in het gras ‘iets’ tegen kwamen) gingen we op pad. Langs de US-27 kozen we ervoor om toch maar door het gras te gaan lopen. Er ligt wel een hele smalle ‘vluchtstrook’, maar het leek ons toch niet echt veilig om daar te gaan lopen. Dan maar door het gras en goed uitkijken. Gelukkig was het gras laag, met veel kale plekken. We hebben geen slang gezien, wel een heleboel rubberen (slangen) van autobanden. Begeleid door het geluid van automotoren aan de linkerkant en aan de rechterkant het getsjirp van krekels kwamen we na 40 minuten wandelen in de hete zon aan bij de Publix. In de winkel weer heerlijk afgekoeld en met de boodschappen in onze rugzakken en een koel flesje water liepen we weer terug. We hebben onze beweging voor vandaag wel gehad.

Toen we thuis kwamen, had Laura de was al opgevouwen. Heel lief, alleen was de was nog niet gewassen ….