Internationale bankcheque

Inmiddels contact gehad met de eigenaar van de woning. De reservering is bijna rond. Amerika, het land van alle mogelijkheden, maar een aanbetaling overmaken per bank? De eigenaar vroeg om een cheque op te sturen met de aanbetaling. In Nederland gebruiken we al jaren geen cheques meer. Even gezocht op internet hoe je dat moet doen en dat blijkt toch vrij eenvoudig te zijn (als je een ING-rekening hebt).

Onder het menu 'Overschrijvingen' heb je de mogelijkheid om een internationale overschrijving te doen. In dat formulier kun je aangeven dat het een internationale bankcheque moet worden. Je hoeft dan geen IBAN-nummer te hebben van de begunstigde. Je geeft dan het bedrag in de goede valuta aan, vult de naam en adres in van de begunstigde in en drukt op 'Verzenden'. Er wordt dan een cheque gemaakt door de ING (of door een gelieerde bank in de VS) en die cheque wordt vervolgens verstuurd naar de ontvanger. De ontvanger moet de cheque weer inleveren bij de bank om het geld te ontvangen.

Reacties

 1. Het betalingsverkeer 'systeem' dateert in de USA echt nog uit de 70'er jaren van de vorige eeuw.
  Wij hebben dit jaar voor het eerst rechtstreeks een villa gehuurd en konden deze betalen met/via PayPal, dat scheelde in ieder geval al extra kosten.

  Veel plezier met de voorbereiding van de trip, het duurt nog wel even voordat jullie gaan, maar lekker lang voorpret hebben is toch ook best wel leuk.

  Groetjes,
  Pieter & Petra "PenPe"

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vliegen met Aer Lingus prima bevallen

Op weg naar Noord-West Amerika

Onze snorkeltochten op Bonaire